Allmänt,  Vardag

Nörd

Nörd: nö:rd /nœ̞ːɖ/   

  1. (vardagligt, nedsättande) person med enkelspårig inställning till ett visst ämne
  2. person med besatthet av ett visst ämne

https://sv.wiktionary.org/wiki/n%C3%B6rd

Ja alla har vi ”vår egen grej”. Hoppas jag iallafall. Det är roligt att vara nördig och besatt. Jag kan till exempel bli besatt av att jag bara måste fota en sak och när jag sedan gjort det kan jag bli lugn.

Ett exempel är ett litet hus på väg till grannbyn som jag en morgon såg i ett så otroligt vackert ljus med dimma och allt. Varje gång jag kör förbi det så kryper det i kroppen på mig för jag vill så gärna ta en bild på just det huset men varje gång det är den dimman och det ljuset jag vill ha där har jag inte kameran med mig…. och inte bara kameran utan även ett stativ för i de ljusförhållandena som jag anser vara perfekt där och då behöver jag ett stativ för att kunna få en skarp bild. Ofta såg jag huset på väg till jobbet när jag jobbade i det samhället, tidig morgon och tiden var knapp och jag prioriterade att komma i tid framför att lugna min själ med att få den förbaskade bilden gjord.

För några veckor sedan var det absolut ingen dimma, absolut inte något magiskt ljus MEN jag hade kameran med mig OCH jag hade tid. Jag körde först förbi huset men sedan nästan tvärnitade jag och körde tillbaka och var nästan lite arg för nu jäkla ska jag ta den där bilden så jag blir lugn i själen för en stund. Klick…..klick…..hmmmm något var inte rätt….. jag inbillde mig själv till att jodå det här blev ju bra och blev lugn och kunde köra vidare. Framkallade bilden i photoshop och var rätt nöjd men ja det var ju en medioker bild men husfan var fotad iallafall. jag känner fortfarande en lite lugn känsla och hoppas jag fortsätter att vara lugn tills rätt ljusförhållande dyker upp och jag kan fota igen 😀

Ja jag vet, det är lite nördigt och stört men sån är jag 😀

Jag har fler exempel på sånt här där hela min kropp skriker STANNNNNAAAAA när jag är ute och kör. Är jag själv i bilen är det ju en sak men har jag sällskap brukar jag bara mumla ”oh så vackert här var då” och mitt hjärta brister för att jag inte stannar 😀 Eller som när man åker på semester och bara måste ta 20 bilder på en ful men känd byggnad….klick klick klick… så färdigt nu kan jag leva vidare och fota annat med en lugn själ.

Här är bildfan på husfanskapet i fullt solsken mitt på dagen….men en dag ska jag minsann få till bilden med stort B.