Allmänt,  Vardag

Manipulation

Det händer att mina kunder säger till mig lite på allvar och lite på skoj att ”det där kan du väl fixa till i photoshop”…. ”kan du ta bort det där i Photoshop” ”fixar du till detta i photoshop” ”Du kan väl göra mig 5 kg smalare i photoshop”

Rent teoretiskt så är svaret ja det kan med några få klick fixas i photoshop eller liknande program. Jag kan ”bara” photoshop så jag kan bara svara för det programmet.

MIN policy är att det som du är född med (födelsemärken mm) och så som du ser ut idag det tar jag inte bort eller förändrar. Är det däremot ett barn med en missad snorkråka eller en finne på hakan ja det tar jag bort utan att blinka för det hade ni lika gärna INTE kunnat ha just den fotodagen. Ni anar inte hur många små snorbusar som jag tagit bort 🙂 Men att ta bort 5 kilo för att ljuga fram en bild? Nopp det gör jag inte. Och det är inte för att jag inte kan för det är skrämmande få klick i programmet, nej det är för att jag inte vill och sysslar med sådant om det inte är till en plojgrej/karikatyr förstås.

Jag prenumererar på en app som heter ”Readly” som innehåller de flesta magasinen världen över. En otrolig inspirations- och kunskapskälla för en som jag som gillar tidningar och färgglada magasin men som är för snål att köpa (och jag vill även här vara miljömedveten då jag slipper pappersformen). I januari/februarinumrena i 3 av fototidningarna som jag läser regelbundet i appen hade små notiser om ett ny mjukvara. Samtliga tidningar visar bilder på kvinnokroppar med före och efterbild där kvinnorna fått mindre storlek. De har valt normala vackra kvinnor som de uppenbarligen inte tycker är normala utan behöver lite indrag och lyft här och där. En av tidningarna har även med en bild på en man…..en man som de gjort mindre? Nä mannen skulle tydligen bli större och mer musklad. Helt sjukt!!!!!!!!!!!!!!!! Jag är nyfiken och går in på programmets hemsida http://www.portraitprobody.com/ där de visar i en film hur enkelt det är att i deras ögon förbättra. Jag blir så ledsen! Varför duger inte dessa modeller som de är?