Allmänt,  Barn,  Kalas och fest,  Vardag

Allas lika värde

Idag är det Internationella Downs syndromdagen och detta uppmärksammar jag och många med att rocka sockorna! Det är ett enkelt och roligt sätt att visa på att alla är lika mycket värda. För alla är vi olika men ändå lika bra. Jag pratar ofta om detta på förskolan jag jobbar på. Ständiga ”konflikter” om vem som får vara med i leken, vem som inte får vara med i leken, vems är den legobiten och varför får inte jag ta den från kompisens bygge. Men jag ser även mycket vänskap, många fina ord barnen sinsemellan och tröst när någon är ledsen. Vi lär barnen att kunna stå för sitt misstag, säga förlåt, mena sitt förlåt och försöka att lära sig något utav det. Att kunna växa utifrån de ”rätt” och ”fel” man gör dagligen.

Varför skriver jag om detta på min hemsida om fotografering tänker någon nu. Ja säg det. När jag tänkte det i huvudet lät det så mycket bättre men ja jag tycker det är viktigt att visa att alla är lika mycket värda även i mitt fotograferande. Jag vill ta ställning och visa att det inte är ok att diskriminera pga av något skäl alls!

Och du! Glöm inte att våren kommer alldeles alldeles snart och vitsippor och barn är sååååå söta ihop 😉