Villkor och tips

Villkor, lite tips och vad du bör tänka på…

PRISER

För prisuppgifter och information/frågor om hur en fotografering går till mejla mig på robieaqvilin@gmail.com eller hör av er via  ”Bokningsförfrågan” 

PLANERING

Jag är ett kontrollfreak. Jag gillar att ha koll på saker och ting. Därför försöker jag i möjligaste mån alltid att ta mig till platsen för fotografering på förhand för att se ut bra platser och få en uppfattning om ljusförhållanden och miljöer. Observera att detta inte alltid är möjligt, utan sker i mån av tid. Men jag ser alltid till att vara där före utsatt tid dagen D om jag inte hunnit innan för att just kolla av platsen.

AVTAL

I samband med fotograferingen kommer ni att få skriva under ett avtal. Avtalet finns att se under ”Bokningsförfrågan” och jag ser helst att ni går den vägen när ni skickar er bokningförfrågan.

BILDSTIL

Ni har valt mig för ni gillar min bildstil. Denna har ni kontrollerat på min hemsida, facebook eller instagram. Min subjektiva bedömning angående bilder och redigering gäller före kundens önskemål. 

FOTOGRAFERING

Naturen är min studio och det går att få till bra bilder i de flesta väder. Men om vädret känns riktigt trist, tänk storm och ösregn. då bokar vi självklart om kostnadsfritt. Jag förbehåller mig rätten till att boka om en fotografering med kort varsel om vädret inte håller måttet.

Eftersom naturen är min studio använder jag mig i 99% av naturligt ljus. Jag tar ibland hjälp av upplättningsblixt och reflexskärm. 

Oavsett vad jag fotar så älskar jag att fånga okonstlade känslosamma och fina ögonblick. Under er fotografering kommer det finnas mängder med sådana tillfällen, och de kommer jag förvalta väl. Jag gillar bilder som är ”naturligt uppställda” men jag tar även bilder som är ”styrda”.

Efter fotograferingen skickar jag ett urval av bilder i ett webbalbum från er dag. Detta sker senast tre veckor efter fotograferingen. Valet av bilder bestämmer NI själva i enlighet med prislistan och vad som ingår senast 14 dagar efter urvalsleverans. Bilderna ni valt levereras sedan högupplösta via samma länk för er att ladda ner. Önskas fler högupplösta bilder än den överenskomna mängden kan ni köpa dem för 450:-/st eller alla för ett förmånligt pris. 

HUR MÅNGA BILDER INGÅR?

Under fotograferingen fotar jag väldigt mycket. Och då menar jag verkligen väldigt mycket. Det är för att fånga alla små och stora moment! Det blir en massa ”i-väntan-på-den-bästa-bilden-bilder” och därför gör jag ett grovurval där jag sållar bort bilder där t.ex. någon blundar eller där bildkompositionen inte är helt hundra. När jag gjort detta och valt ut de absolut bästa bilderna (och i storlek från just det bröllopspaket ni valt) så skickar jag det urvalet till er för påseende och urval. Därefter väljer ni själva ut vilka bilder ni vill ha. Som exempel: i ”Porträtt” ingår 5 högupplösta bilder. Då har ni minst 30 bilder att välja bland. Vill ni att jag ska sköta hela urvalsprocessen funkar även det fint! Säg bara till!

BETALNING

Efter fotograferingen skickar jag en faktura till er mejl. Bilderna får ni tillgång till när de är färdigredigerade och efter er faktura är betald.

Milersättning tillkommer om fotograferingen sker mer än 5 mil från Burseryd.

GDPR

Den 25/5 2018 började den nya dataförordningen att gälla vilken betyder nya reglering för användandet av personuppgifter. Så här hanterar jag era uppgifter:

Robie Aqvilin – fotografering lagrar bilder och kontaktuppgifter (så som namn, email och telefonnummer) till kunder för eget bruk, för att vi ska kunna hålla kontakten.
Jag lämnar INTE ut några personuppgifter till tredje part.

Jag visar endast bilder och eventuellt personers namn på sociala medier och min hemsida efter kontrakt skrivits eller via muntligt godkännande från kund.

Bilder lagras hos Robie Aqvilin – fotografering så länge det finns utrymmesmöjlighet men alltid minst 6 månader. Syftet med lagring av bilderna är att se min utveckling som fotograf och att använda dem i marknadsföring så som överenskommet enligt kontrakt. Det är endast de som skrivit på kontrakt som visas i marknadsföring. Om det är tex ett bröllop visas INTE bilder på gästerna här.

Alla kunder har full rätt att neka min lagring av uppgifter och bilder, men i samband med nekandet försvinner även möjligheten att efterbeställa inom 6 månader. Raderas bilderna är de borta från mig för all framtid.

Fakturauppgifter sparas enligt Svensk lag.

I och med användandet av en hemsidetjänst (One) och WordPress så lagras även datauppgifter enligt deras policy. Här finner ni information från dem:
https://sv.wordpress.org/about/privacy/ och https://www.one.com/sv/

Dina bilder på fint fotopapper

Jag beställer gärna bilder åt dig. Efter att du laddat ner bilder från Pixieset så är du ansvarig vad gäller framkallningar som inte sker via mig.
Bilderna är iordningställda för att se perfekta ut på papper. Pappersfoton är inte som en datorskärm som är upplyst bakifrån. Därför kan bilderna upplevas ljusare på din dator än de färdiga papperskopiorna.

Bästa stället att lämna in för framkallning är hos Crimson eller Qpix. Du laddar upp smidigt direkt från din dator. De levererar i perfekt kvalitet. Prova gärna att välja ”Matt papper”. Det blir lite stiligare enligt mig, och bilden blir inte lika känslig för solblänk om du hänger den på väggen nära fönster.

Gör rätt val när du framkallar

Om bilden inte är kvadratisk är den i storleksförhållande 2:3. Så du ska välja papper i samma förhållande, exempelvis: 10x15cm, 13x19cm, 15x23cm, 20x30cm.

Tänk på att det ofta är enklare att handla ramen först, den styr ju hur stort papper du får plats med. Även då kan det vara klokt att tänka på förhållandet så att bilden fyller ut ramen perfekt.

När du beställer hos Crimson ska du välja ”Fler inställningar” och under Special välja ”Rör inte min bild”. Bilden blir bäst så eftersom jag redan gjort den helt färdig åt dig.

Vårda dina bilder

Tänk på att USB-minnen och hårddiskar har begränsad livslängd och är känsliga. Om du vill ha med dig bilderna tills barnet blir äldre behöver du vårda de digitala filerna och flytta med dig dem när du köper ny dator. Ta säkerhetskopia ibland.

Slutligen kan jag även tipsa om specialsaker som Canvastavlor eller Fotoböcker. Det uppskattas som presenter.

Lycka till med dina nya bilder och tack för förtroendet att just jag fick föreviga er!
På återseende!

Med vänliga hälsningar Robie Aqvilin