Bröllopsfotografering – hur går det till #4

Utspringet till ett regn av konfetti eller blåsta bubblor!

Vad ni väljer att gästerna ska kasta eller blåsa på er får lite olika uttryck på bilderna och är lite väderberoende. 🌦

Bubblor och vackra blomblad blir romantiskt och vackert så länge det inte blåser för då är det svårt att få till det så det kommer på er och inte den jämte. Väljer ni blomblad så se till att ha riktiga blomblad eller biologiskt nedbrytbara!! Blomblad kan ni lätt torka själva, billigt och kul diy (det går naturligtvis att köpa färdigt med).

När ni väljer ris väljer ni även det smärtsamma att få riskorn i ansiktet. Många av dessa bilder med ris blir på brudpar som blundar och försöker skydda sig med buketten framför ansiktet. Välj hellre rispuffar som inte gör så ont att få på sig 😅

Konfetti är så häftigt OM det är tillåtet vid vigselplatsen och endast när det är biologiskt nedbrytbart. Jag har varit med om en vigsel där några gäster hade med sig eget konfetti och ur bomberna kom långa plastband som blåste iväg i vinden. Jag tror jag nästan smällde av hur arg jag blev men bet mig i tungan tills den nästan blev blodig. 🤭 Vi vill ju inte ha plaster i naturen!! Och från och med 30/4 2022 är det olagligt att släppa ut konfetti innehållande plast i naturen (https://www.regeringen.se/…/regelandringar-beslutade…/). 🎉

Något som jag sett som trendar lite nu men aldrig sett irl är wedding wands (svensk översättning på det. Bröllopsstavar???). Det är som trollspön med vackert band i toppen och kanske även en bjällra. Och så ställer sig gästerna som en allé och brudparet ska gå igenom. Låter helfestligt om du frågar mig!! Googla på det och gå loss i din skaparglädje (eller köp färdiga)!!

Pärlsocker och mindre fågelfrön är mindre än ris och gör sig vackert på bild.

Vad ni än väljer så säg gärna till mig vad så jag kan vara förberedd på att ducka för riset eller försöka få gästerna att ställa sig närmare så era bubblor kommer fram. För oftast är det jag som styr upp era gäster lite här så de gör rätt 😅

Oj oj hur långt har vi kommit? Jo vi, eller ni har just vigt er och haft ett ”utspring” och nu väntar alla gratulationer. I samband med gratulationer har några av mina brudpar bjudit på lite tilltugg. Ja ett brudpar hade bullfest med kaffe och dricka och jag hörde så många som uppskattade just detta. hade jag gift mig idag hade jag definitivt haft lite tilltugg direkt efter vigseln för att öka blodsockret hos alla.

När alla gratulerat er ska ni ta er till festlokalen om det inte är samma plats. Här är det så olika hur brudparen väljer att göra. Några åker buss tillsammans med sina gäster och startar festen så, vissa har ett vrålåk de dundrar iväg med och en del har sin egna bil. Inget är fel, det är hur ni prioriterar och tycker är viktigt.

Likaså är det några brudpar som valt att ha sin parfotografering helt och hållet nu då de inte velat ses innan vigseln och några vill ta lite bilder tillsammans med fordonet de valt.

Kom gärna med input på det jag skriver. Håller ni med? Har ni egna erfarenheter? Vill ni veta mer om något? Hör av er ❣

Mingel och brudskål!
Jag vill gärna anlända till er festlokal innan er så jag kan ta bilder när ni anländer. I väntan på detta brukar jag ta många mingelbilder på era gäster. Jag tycker väldigt mycket om denna stund. Den bjuder ofta på mycket känslor och möten, precis de ingredienserna som jag älskar att fota. Här fotar jag era gäster när de samverkar med varandra. Alla är glada, de flesta har fått lite tilltugg och något att dricka och alla är spända av förväntan inför resten av dagen/kvällen/natten.

Jag brukar även passa på att ta bilder på era detaljer på festlokalen och även dukning. Många av er lägger ner stor energi på att få ihop ert koncept eller tema under dagen och det är så fint att få med på bild allt jobb ni lagt ner.

När ni anlänt till festlokalen brukar det vara en skål och ännu mer mingel. Många är ni brudpar som då önskar att jag tar bild på olika familjekonstellationer och vänner. Självklart gör jag det! Ibland är det 15-20 olika konstellationer ni vill ha och då är det fint att ha hjälp av någon som vet vilka som ska vara med på bild och ej. Och som ser till att ”farbror Nisse” är på plats och inte står och tittar på fordonet och att ”mormor Asta” inte pudrar näsan.

Vill ni ha bil på samtliga gäster samtidigt tar jag gärna hjälp av min drönare. Fantastiskt hjälpmedel!! Speciellt då jag är typ 2 äpplen hög och har svårt att få med alla om inte jag kan stå i en höjd eller ni står i en typ trappa.

Berätta gärna för mig redan innan om det är några speciella konstellationer eller detaljer ni vill ha med på bild. Det är ju bara till att passa på när alla är festklädda och i glatt humör men vi ska i så fall avsätta lite tid till detta.

Av respekt visar jag inga mingelbilder på era gäster här. De har inte ett avtal med mig om att bli visade där ansikten syns. Men ja jisses så många bra mingelbilder och gruppkonstellationer det kan bli!!!

Jag vill även önska er ett gott nytt år!
Må det bli precis så som ni önskar det ❣⭐️🎆🎉

You Might Also Like

Back to top