PowWow 2023

Jag söker nu samarbetspartners till nästa års event i PowWow-känsla.
Jag söker främst kvinnor som vill hjälpa mig att skapa kvinnlig power inför internationella kvinnodagen 2023.
Vem är du som jag vill jobba ihop med?

  • Du vill jobba för ett jämställt samhälle
  • Du tycker likt mig att det är roligt med samarbete och tycker att samarbete är stärkande och inte konkurrerande
  • Du identifierar dig inte nödvändigtvis som kvinna men du ska vara allierad i kampen om rättvisa
  • Du behöver nödvändigtvis inte vilja stödja detta event på plats där jag är utan göra din grej där du bor.
  • Du behöver nödvändigtvis inte göra det samtidigt som jag och jag vill gärna ha inspiration på när var hur till det vi ska göra.
  • Du kan representera ett företag, en förening eller dig själv, det spelar ingen roll. Du måste dock vara politiskt och religiöst obunden i detta event.

Jag är som sagt väldigt öppen för förslag på både tid, plats och form för nästa års PowWow!
Jag tar emot era förslag och har rätten att neka samarbete om jag känner att det inte kommer att ge min idé fart framåt. Det är även jag som godkänner om ni ska samarbeta med tredje part i detta event.

Har jag glömt något…Ja det har jag säkert så jag förbehåller mig rätten till att ändra mig om allt 😂🤣😍


Bakgrunden till PowWow

Jag som fotograf upplever ofta att kvinnor inte tar så mycket plats på mina fotograferingar. Jag hör ofta ”Nej asch inte ska väl jag” eller ”Nej det är bättre bara barnen är med” och ”Jag blir aldrig bra på bild”. Vet du vad? Jag känner så med men det är fasen inte OK! Därför vill jag visa kvinnor som de urstarka varelser vi faktiskt är!

År 2021 myntade jag begreppet PowWow. En lek med orden POWER, WOMAN och WOW. Jag vill visa alla kvinnor att ni visst är vackra och ni ska absolut ta plats!!! Fuck Jante!!

(att det visade sig att ordet powwow redan fanns, visste jag inte först utan googlade på det och ja det fanns och det kändes som helt ok att fortsätta använda det).

Att genomföra detta projekt känner jag blir mitt sätt att göra världen lite bättre. Att få kvinnor att tro på sig själva.

År 2021 hade jag 37 kvinnor framför kameran i enskilda fotograferingar på en och samma dag. Det var en helt makalöst galen dag och jag var helt slutkörd efteråt. Jag hade samtidigt en dröm om en gruppbild som inte gick att genomföra pga läget med covid. Så i år har jag gjort lite förändringar för att få till min gruppbild och även att det ska vara lite hållbart för min egen hälsa 😀 . Jag hade helt enkelt lite övertro på mig själv och kunde inte annan att det fanns ett så stort intresse. Ja den där Jante letar sig in överallt!

Back to top