Djur och natur i mängder

om vanligt så visar jag inte våra familjebilder här i bloggen. Vill ni se dem är ni mer än välkomna hem till oss så visar vi dem.

Vi träffade på några djur på vår resa. Några har ni redan sett här och där och i förra inlägget med delfiner från Clearwater.  I detta inlägg kommer det en hel del djur. Mycket fåglar så jag vill varna framst Alexandra för alla fågelbilder här 😀

Efter soluppgången i Clearwater körde vi de 13 milen till Myakka River State park.

I september förstörde orkanen Irma stora delar av södra Florida så jag hade koll på att många ställen i framförallt Everglades fortfarande var översvämmade och otillgängliga för ”vanliga” naiva turister som inte borde simma med alligatorer. Därför åkte vi till denna mindre nationalparken först i förhoppning av att få se några kräldjur….det fick vi!! Jisses så många alligatorer vi såg. Vi och 40 pensionärer ungefär åkte ut med en airboat som gick så långsamt som i promenadfart. Men då hann jag ju fota 😀

Det bodde ca 1000 alligatorer i sjön. Vi åkte en bra bit från dem men några blev så sura på oss att de simmade mot oss i båten och en simmade rätt in i den med en rejäl dunk för att markera att vi inte skulle komma närmre. När vi kände och hörde den dunken var jag och fredrik mycket glada över att vi inte hade hyrt en kajak att paddla runt i själva utan att vi hade följt med på pensionärsturen.

Där fanns massor av annat i parken med…fråga mig inte varför de hade vildsvinsburar här och där….

Fåglar har vi med stött på. Vackra fåglar, underliga fåglar, små fåglar, stora fåglar. Vet inte alla sorter men ska försöka redovisa.

Brun pelikan. Jag gillar dem. Fulsnygga och kaxiga på något vis

 

Prärietrana. Dessa var rätt orädda och landade på en baseballplan och spatserade runt där.

Fiskgjuse

Kalkongam….inte så snygg om du frågar mig. Dessa såg vi cirkulera högt uppe i luften överallt

Hägrar i massor. Dessa är mina favoriter. Så vita och vackra och så skygga här i Sverige. Här fanns de i tid och otid på de mest oväntade platser.

 

Tärnor med snygga frillor…

Snäppor i olika storlekar och varianter

Några myskankor vid ett av hotellen. De är tydligen inte alltid uppskattade.

Några fåglar jag inte känner till alls men fastnade i kameran

Sedan såg vi Amerikansk ormhalsfågel (en slags skarv), hackspettar, träskkanin, och stork och lite andra bös som jag inte hann, kunde eller ville fota. Skunk och tvättbjörnar såg vi tyvärr döda utmed vägarna.

Ödlor i mängder! På ett hotell såg vi till och med en i korridoren. Teonor hade en önskan om att en skulle ”råka” komma med i resväskan av misstag.

Lite fiskar. Ja catfish har jag redan visat i inlägget om här http://robieaqvilin.se/2017/11/24/roadtripen-borjar/  Man kunde mata fiskar, Tarponer, vid Key West med. Där stod pelikaner på rad och försökte sno åt sig fisk. Det var inga små tarponer. De var lika stora som Teonor några av dem. En liten kille (hans hand som ni ser på bilden nedan) ville mata dem men vågade inte lägga sig ner på bryggan för att komma dem närmre. Då säger hans pappa ”det är lugnt jag tar upp dig om de drar ner dig” 😀 

Jag visar några bilder från Everglades med. För vi åkte genom där några dagar efter vi hade varit i Myakka river sp. Men det var var svårt att komma ut på några bra ställen i och med översvämningen och för vi var hungriga och någon i bilen hade en liten meltdown 😀 Jag vet inte alls vad det är för orm på bilden.

Öde vägar….. 

 

Jisses så långt inlägg. Hoppas ni orkade kolla igenom alla bilderna 😀

You Might Also Like

  1. Florida Keys – Robie Aqvilin – fotografering

    […] Vid Islamorada såg vi ju även pelikaner och tittare på när de matade tarponer. Det bilderna finns här. […]

Back to top