Los Angeles och Venice

OBS!! Det är både jag och min man Fredrik som tagit bilderna som visas här i bloggen från denna resa!!! Och jag kan ha mixat ihop dagarna när vi gjorde vad!

29/6 åkte vi från den godaste frukost jag ätit på hela resan och den var inte vidare amerikansk utan fransk 🙂. Läste i tidningen om festivalen i Lompoc vi var på dagen innan.

Teonor behövde kallingar så vi åkte inom ett Premium Outlet till, denna gång i Camarillo med 160 butiker. Fredrik hade inte behov av att gå in i alla denna gång, bara nästan.

Jo Outlet!!

Vad fan var det? Vad var det som hoppade med en fena där i havet…jo delfiner!!! Lycka! Vi stannade vid stranden här men såg inga fler, såg bara säl. Den konstgjorda ön där ute heter Rincon Island och konstruerades för utvinning av olja och gas.

Innan vi hamnade på destinationen körde vi Highway 1 ner via Malibu och santa Monica. Tur vi åkte FRÅN dessa stränder för det var kö!!

Vårt nästa bokade hotell ligger i Venice och heter The Inn at Marina del Rey. Ett mycket proffsigt och fräscht hotell hyfsat nära stranden och kanalerna. Vi anländer på eftermiddagen och resterande av dagen badar vi i havet vid Venice pier och käkar pizza på pizzeria New York. Jättefint ställe att bada på. Vi alla (nja inte minstingen i sällskapet som är 3 år och helst lekte på stranden) älskar att hoppa i vågorna. Man fick hålla hårt i bikinin för den var nära att åka av några gånger.

30/6 vi tog en turisttur med Hop-on-hop-off-bussar. Vi tänkte att det var det enklaste sättet att ta oss till Hollywood utan att behöva köra bil och parkera. Det visade sig vara rätt val! Helsike vilka avstånd det är! Jag hade läst innan att L.A. är som Småland i storlek men man kan ändå inte förbereda sig på det. Så tack vare de bussturerna fick man lite hum om staden OCH ingen behövde köra och inte kunna se alla sevärdheterna. Jag har inget emot att köra, absolut inte det är rent av riktigt roligt men jag fotar hellre 😀

Turerna hette grön, gul, röd, blå, orange och lila. Vi åkte de 3 förstnämnda men det var bara för att kunna ta oss upp till mitten av den röda turen dvs Hollywwod. Andra stopp längs med vägen var Marina Del Rey > Santa Monica > Beverly Hilton/Wilshire blvd > Rodeo drive > UCLA > Hollywood. Total tid på bussen var 5½ timmar om deras turlista stämmer något sånär. Här är bolagets kartor >>

Här är en salig blandning av bilder från turen upp till Hollywood i oordning

Jag letade just efter en ”Body Shop”…dock inte denna utan jag letade efter den där de säljer schampo och annat 🙂

Frågar ni Fredrik kan han berätta historien angående mannen i den gröna hatten.

Vi hoppade av på Farmers market och lunchade där. Teonor valde pannkakor med choklad och jordgubbar på och jag och Fredrik valde brasiliansk mat. Supergott och mycket trevligt ställe med massor (ja för mycket) att välja bland

Bilderna från Hollywood

Mer än så här hann vi inte denna dag 😀 Dagarna går fort när man har sköj!!

1/7 Vår bröllopsdag! För 8 år sedan stod vi ett varmt Burseryd och sa ja, denna dagen åkte vi massa attraktioner på Universal Studio och skrek Yeyyyy!! Är ni i L.A. lägg en dag på Universal! Köp ett pass ”front in line” och upplev alla attraktioner i 3- och 4D, de är ashäftiga! Verkligen ashäftiga!!! Och passet så vi fick gå före i kön 1 gång per attraktion var värt varje peng!

Vi började med en Studio tour där vi fick se en del från olika inspelningsmiljöer. De höll på att spela in filmer när vi var där och en film var en speciell hemlighet…regissören skulle bli ”furious” om guiden avslöjade och utanför stod x antal mycket ”fast” bilar…gissa filmen 😉


Vi stötte på några filmkaraktärer som vi på andra bilder blev fotade tillsammans med. Ett är där Fredrik tafsar på Svampbob Fyrkant och ett där Marilyn Monroe gör sig till för honom…han ville nog ge igen för gårdagens letande av snygga filmskådisar på Walk of fame.

 

Där var en show där man kunde bli rent plaskblöt om man satt på ”fel” ställe.

Min favoritshow var ju med Animal Actors, naturligtvis!

Någon somnade i bilen med sin nyinköpta Minion Stuart

20140701_194512_120140701_195020

2/7 Hur utforska venice och Santa Monica på bästa sätt?? Jo cykel! Så härligt att susa fram bland sand, palmer och lustiga människor! Även här hyrde vi en ”tag-a-long” till Teonor.

Fredrik hade några adresser han ville åka till. Inspelningsplatser från serienCaliforniacation. Vi cyklade längs med kanalerna och skulle jag bo i USA så skulle det nog vara här vid Venice kanaler!

Vi cyklade bort till Santa Monica pier och kollade in läget där. Inget ställe jag blev impad av. Trivdes bättre vid Venice. men nu har vi även badat där! 🙂 Varken Pamela Anderson eller David Hasselhof syntes till.

20140702_142037_resize20140702_150219_resize20140702_152918_resize 
Vi på Muscle beach! Taniya hade några dagar innan rekomenderat Fredrik att inte ta sig tröjan och skämma ut oss…tyckte mer de själva var lite skämmiga…eller?? Precis när vi var där kom ett gäng mindre solbrända och mindre musklade som tiggde till sig en fotosession…jag får känslan av att de gärna ställde upp och att det inte var första gången de blev fotade med andra:-)

Fler bilder från freakshowen vid Venice Ocean frontwalk

Den kvällen åt vi pizza (igen) på ett ställe som heter Abbots Pizza.  Mmmmmums! Deras grönsakspizza var asgod! men vräk inte på all sås man får till för den var jäkligt stark!!

Detta var sista dagen i L.A. Dagen efter åkte vi vidare till sista destinationen på vår resa men innan d vi åkte giskulle jag äntligen få besöka en djurbutik a la L.A. Köpte 2 selar tillElmo. Teonor övertalade mig (jag är inte alls svårövertalad i dessa fall) att köpa den där selen som ser ut som Darth Vader och så en röd. Elmo blev jättefin kan jag lova!!! jag funderade på att köpa en varsinn tyllkjol till Iris och Alice, de hundarna som Elmo bodde hos dessa veckor. Tror Alice speciellt hade passat i en ballerinadress 🙂

STAR-WARS-Darth-Vader-Dog-Harness-X-Small-0-0

Ett inlägg kvar att göra från denna USA-resa…det om San Diego!

You Might Also Like

Back to top