Skåne och räddningshund

Nopp! Jag kan inte vistas i Skåne utan att:
* Tänka på min barndom för enligt mig var vi där jätteofta. Kan vara en sanning med modifikation ur ett barns ögon. Men vi var där ofta.
* uttala alla ortnamn jag kör förbi på bred skånska. Jag känner mig hemma när jag hör skånska. Det är något varmt i mitt hjärta när jag hör den dialekten och jag kan ibland tänka på skånska… jaså gör ni andra som egentligen inte talar skånska inte det? Det gör iallafall jag.
* tänka minst 2 ggr på att Skåne skulle jag mycket väl kunna bo i. Ja verkligen!
* se Johan Glans framför mig.

Jag var där i helgen som var. Jag och ena jycken var där för att testa på om räddningshund är något vi vill lägga ner all vår tid och energi på. Så kul vi hade! jag och Bolt checkade in i en supermysig stuga ca 2 mil bort från MSB där vi skulle vara dagen efter.  Stugan ägdes av Bjurmangården – Recycled Glass Design.

Boendet (mobilbilder)

Dagen efter vaknade jag tidigt och tyckte att varför inte göra en liten fotoutflykt innan räddningshund. jag tycker det är såååå kul att göra en sån här tripp själv. Älskar (rätt) sällskap i bilen men ibland är det kul att kunna stanna var man vill och hur många gånger man vill utan att behöva ursäkta sig och sitt nörderi 😀

Jag stannade många gånger denna lilla tripp på drygt 2 mil. Vid ett stopp när jag halvlåg på marken mitt i vägen tyckte jag att det hade ju varit fräckt om det hade kommit en hjort skuttandes nu (jag hade precis sett varningsskyltarna om hjortar). Tyvärr kom det ingen förren jag hade satt mig i bilen och åkt ca 50 meter!!!!!!!!!!!!!!!! Tvärstopp ….. nej jag hade ingen bakom mig.

 

Ja målet med min roadtrip denna helg var MSB och att testa räddningshund. Vilket ställe vi var på, med såååå många olika miljöer att träna hund på. Så jäkla fräckt! Ingesta hette det uppbyggda samhället som vi var i. Här är några riktigt kassa mobilbilder därifrån. Mest för att visa hur fräckt det var där….

Ett av mina barndomsminnen är Rövarekulan. har jag fått för mig iallafall. Jag var så bombsäker på att jag hade varit där förut men när jag väl kom dit var jag inte så säker längre. Det såg inte alls ut som jag minns det och jag är inte säker på att det är samma ställe jag minns. Men men här var det vackert och väl värt ett stop!

Det var allt från denna resa….. och nopp jag ska inte flytta till Skåne men jisses så där är vackert! Både naturen och dialekten. Som hemma fast borta 😀

You Might Also Like

Back to top