Paris dag 3

Som vanligt så visar jag inte våra familjebilder här i bloggen. Vill ni se dem är ni mer än välkomna hem till oss så visar vi dem.

Paris dag 3. Familjen N ville till Louvren och familjen Aqvilin ville till något mer makabert, Paris katakomber. 6 miljoner människors skelett som gömdes där nattetid uppstaplade i högar. Det vore ju något coolt att se tyckte vi. När vi kom dit var det 3 h kö….urk…. vi åkte till Notre Dame istället. Jag är ju inte troende men ändå när vi är ute och reser så söker jag mig till kyrkor. Jag tycker verkligen om byggnaderna. Det var Kristi Himmelfärds Dag denna dag och högmässa. Så otroligt vacker kyrka.

Efter det promenerade vi bort till Louvren och mötte upp familjen N igen. Alla dessa hänglås i hela stan….

Teonor hade pratat om att man måste åka det riktiga Pariserhjulet i Paris. Jag hatar pariserhjul för det går så vansinnigt långsamt och blåser och svajar så läskigt men så älskar jag ju utsikter och man kan ju inte vara på semester utan många utsikter så jag hängde med 😀

Medan jag och de 2 stora barnen åkte det vandrade de andra iväg och letade mat till lillfisan som bara ville äta kyckling 😀 De gick på gatorna där det sedan 2 dagar efter skulle ske ett terrordåd. Man blir rätt liten när sådant händer. Det var samma i N.Y. i höstas och London innan det. Riktigt läskigt. Men just då var vi lyckligt ovetande.

Vi traskade sedan vidare mot och till Triumfbågen. Ja de gillar verkligen sina monument 😮

På kvällen tog vi oss till Eiffeltornet och Trocadero igen. Storslaget i mörkret!!

You Might Also Like

Back to top