Athen dag 3

Som vanligt så visar jag inte våra familjebilder här på hemsidan. Vill ni se dem är ni mer än välkomna hem till oss så visar vi dem.

Länk till dag 1
Länk till dag 2 

Mellan morfarjakten så hann vi med en hel del turistande med. Något vi alla ville var att besöka Akropoliskullen. Så tidigt dag 3 började vi klättra uppåt. Vi är så här i efterhand så glada över att vi var där tidigt för oh lord så mycket folk det blev sedan och så varmt och att stå i kö i gassande sol är inte riktigt min grej…. inte ens var för sig. Hur mycket folk det var såg vi först när vi hade klättrat upp för kullen jämte Filopappoukullen. Då såg vi allt myller vid Akropolis.

Akropolis är helt klart värt ett besök, men gå upp tidigt!

Bilden precis här ovan så ser man en kulle i grönskande skog. Högst upp på kullen står ett monument….häng med upp vetja! Utsikter är ju min grej :-D. Värt klättringen? Absolut!! Men detta var en ”sval” dag med 25 grader. Precis när det börjat stiga går man förbi ”Sokrates fängelse” och det går söta sköldpaddor i hela backen <3
Högst upp ser man till havet och Akropolis naturligtvis. Vilket myller med folk i kö i solen!!!!

Efter klättringarna tog vi ett dopp i poolen och jag fotade lite uppifrån högsta våningen.

På kvällen var vi ute och gick igen. Och många bilder i farten, speciellt i områdena Anafiotika och Plaka.

You Might Also Like

Back to top