Färöarna dag 10

8/7 2024

Sista dagen, vemodigt som 17 men ja jag längtade faktiskt hem nu med. Jag är ofta redo att åka hem för jag är så inställd på att åka hem. hade säkert kunnat stanna fler dagar men nej nu var det dags. Känner att jag fick se i stort sett allt som jag ville. Makalösa solnedgångar uteblev men några tidiga morgnar med vackert ljus fick jag och ja jag kan inte se att jag saknade något eller kunde gjort annorlunda för att det skulle bli bättre. Jag hade haft det alldeles alldeles underbart!

Men jag hade några timmar innan flyget gick. Jag hade ju hört om alla lunnefåglar i Gasadalur som jag besökte nästan helt direkt efter att jag klivit av planet. Det var regnigt den dagen och jag hade fokus på vattenfallet. Missade helt att där fanns lunnefåglar, så dit åkte jag. Jag ålade mig fram på mage mot stupet och låg där säkert 30 minuter. Kände inte ens att jag blev alldeles blöt på framsidan. Nån suddig bild på dem flygande bjuder jag på. Allt kan inte vara perfekt 😀

En flock highland kossor som gärna posade på vägen.

När jag flög över öarna Drangarnir och Tindhólmur dag 2 var det så soligt att drönaren tyckte det var jobbigt att flyga över vattnet för den kan inte utläsa avståndet nedåt pga att det blänker. Lite läskigt för jag har hört om de som tappar det helt och de börjar landa i vattnet. Jaja, bliderna blev så soliga i alla fall så jag hade lust att göra om flygningen. Sagt och gjort. Dessa blev i bättre ljus.

Sedan var det dags att städa ur bilen, tanka den och äta lunch innan planet skulle gå.

Allt har ett slut.

Min fantastiska resa på Färöarna 28/6-8/7 2024.
10 dagar, 104 mil i en Campervan från  @CamperVansfo 
8 öar besökta (av 18), 14 bergstunnlar och 2 undervattenstunnlar.
28 fotograferade kyrkor (av 62), otaliga vattenfall och bergstoppar.
Sett minst 20 000 får, mängder med fåglar, ridit islandshäst och hejat på kapproddstävling.

Haft det ótrúligt, yndisligur, deilig och stuttleiki på öarna som är utan fängelse, har får som klipper gräset på taken, endast två snabbmatsrestauranger (INTE McDonalds), 5 trafikljus, 273 regndagar om året, sommarvärme med ca 15 grader som mest och inga inhemska träd. Åka dit igen? Ja varför inte. Jag känner dock att jag sett det jag vill se och upplevt det jag vill uppleva så troligen åker jag inte dit igen. Jag är fascinerad av den ibland farliga och råa naturen som inte alls är tillrättalagd och förundras över folket som lever där, det krävs lite jävlar anamma skulle jag tro och de är tåliga som få skulle jag säga.

Dag 1 Färöarna
Dag 2 Färöarna
Dag 3 Färöarna
Dag 4 Färöarna
Dag 5 Färöarna
Dag 6 Färöarna
Dag 7 Färöarna
Dag 8 Färöarna
Dag 9 Färöarna
Dag 10 Färöarna

You Might Also Like

Back to top