Rom dag 3

Som vanligt så visar jag inte våra familjebilder här i bloggen. Vill ni se dem är ni mer än välkomna hem till oss så visar vi dem 🙂 . Och de flesta bilder är tagna av mig men någon enstaka är tagen av min man Fredrik och kanske även av min son Teonor. 

Dag 1 i Rom hittar du här och Rom dag 2 här

Teonor hade några saker han tyckte var viktiga under denna resa och La Bocca della Verità eller Sanningens mun var en av dessa. Detta låg bara 600 meter från vårt hotell och varje gång vi gick förbi där var det antingen jättelång kö eller inte öppet men denna morgon bestämde vi oss för att nu är det det vi gör det första vi gör efter frukosten vilket resulterade i att vi var där för tidigt. men vi gick lite runt kvarteret och hittade… gissa vad?…. en kyrka 🙂 …och lite till

_MG_3071  _MG_3079  IMG_3082  IMG_3083  IMG_3295  _MG_3163

Vi hamnade nästan längst fram i kön efter vår lilla avstickare. Teonor hade tvekat några gånger om han vågade sticka in sin hand i munnen eller ej så det var med skräckblandad förtjusning han väl gjorde det och dra på trissor handen höggs inte av. Det sägs nämligen att en lögnares hand huggs av… alla våra höll testet

boccaverita

IMG_3095a

Dagens huvudpunkt var Colosseum. Vi gick dit. Vi gick en lite otraditionell väg dit, bland bilarna :-). Jag var inte helt bekväm i att Teonor gick där för de körde inte så försiktigt, men allt för konsten och det var häftigt att få denna vinkel på Konstantinbågen i den vackra allén med Pinjeträd.

IMG_3104  IMG_3107

Vi hade köpt biljetter på nätet innan så det var inte mycket kö. Som så många andra platser så andades det så mycket historia här så man blev alldeles hänförd. Jag såg scener ur Gladiator i mitt huvud hela tiden, speciellt Russel Crowe såg jag gång på gång på gång på gång 😉 .  Vilket ställe! Mäktigt!!

IMG_3050 IMG_3114  Untitled_Panorama1  _MG_3119  _MG_3133  _MG_3144  _MG_3160  Colosseum Panorama1

Med mat i magen gick vi sedan vidare till Palatinen, en av Roms kullar, det äldsta Rom som har historia från 700 år f.v.t Det är otroligt gammal historia!. Här och på Forum Romanum promenerade vi runt och försökte förstå hur det gamla Rom såg ut. Mycket att ta in och många ruiner att gå runt bland. Här har jag böckerna om Julius Ceasar av Conn Iggulden (suveräna böcker för övrigt) och serien Rome i huvudet.

_MG_3284  _MG_3278  _MG_3270  _MG_3258  _MG_3216  _MG_3183  _MG_3177

Dessa måsar alltså. Undrar hur många turisters bilder de är med på?? Tror den fick syn på kameran och lixom bara landade för att den ville vara med 🙂_MG_3229 _MG_3236 _MG_3244

Varmt var det denna dag! 20 grader och sol. Helt underbart! Det hade vi inte räknat med eftersom väderkanalerna hade lovat en del regn dessa dagar.

En av mina saker på önskelistan var att gå upp till ett hus på Via di Santa Sabina. Ett hus som kallas Il Buco della serratura. Här får man se en cool vy. Man ska titta in genom nyckelhålet och se… ja vad är det man ser?? Coolt va! Vilken arkitektur!

DSC_0183 Där inne ser man en lång gång inramad av buskar, en allé och i slutet ser man klart och tydligt Peterskyrkans kupol. Det gick inte en enda dag utan att vi såg denna kupol. Den är ett lätt riktmärke när man står på en höjd (vilket vi gjorde många gånger)_MG_3313

Vi gick drygt 1 mil om dagen när vi var i Rom. Vi började tidigt och knatade på hela dagarna men lilleman som är snart 8 var otroligt duktig på att hänga med utan mycket klagan. Han är rolig att ha med på resor! Vi får med honom på många tokigheter.

You Might Also Like

Back to top