PowWow 2022

Boka in årets PowWow-fotografering!

Samla ihop ALLA runtomkring dig som identifierar sig som kvinna! Släpa med dig svärmor och dina döttrar, farmor och grannen för nu jäklar ska det bli kvinnlig POWER igen!!!

När: 12/2 10:00 (blir det för mycket regn är reservdatumet 26/2)
Var: plats ej bestämd men kommer att ske inom Gislaveds kommun (har du förslag på plats får du gärna komma med det).
Hur: Vi kommer att börja med några gruppbilder tagna med en drönare där vi alla posar i den kraftfullaste posen vi kan. Vi ska verkligen visa all power vi besitter i de bilderna!

Efter gruppbilderna lottas det ut 3 personer som får göra enskilda fotograferingar. Det är alltså bara ni 3 som lottas fram som får utföra enskilda fotograferingar i år!

Efter fotograferingen kommer bilderna att redigeras och i samband med internationella kvinnodagen den 8:e mars kommer de att publiceras på mina sociala medier. Då kommer ni även att få dem på en nedladdningsbar länk och ni får sprida dem hur mycket ni vill. Så deltar du denna dag är det ett krav från mig att jag får dela bilderna på mina sociala medier.

Hur funkar lottningen då?
Lott: När du anländer till platsen tar du ett befintligt papper och skriver ner ditt namn på det. Lägger det i lådan. Färdigt! Nu har du en lott till lottdragningen.
Lottningen: Direkt efter gruppbilderna kommer jag att dra 3 lappar med namn på. De tre som jag dragit kommer i direkt anslutning att få utföra en enskild fotografering.
Den enskilda fotograferingen: De tre som dras får 5-15 minuters fotografering var. Tiden beror på hur mycket du vill men max 15 minuter. Om du vill ha fler med på de enskilda bilderna är det helt ok MEN det får bara vara personer som identifierar sig som kvinnor.

ÄR NI MED?
Självklart är ni med!

Anmäl er innan på DM, PM eller mejl robieaqvilin@gmail.com så jag kan få en aning om hur många vi blir.
I år finns det inget maxantal på personer som medverkar, fotograferingen kommer att ske utomhus och du som känner dig krasslig får tyvärr stanna hemma men ge oss gärna all POWER genom dina tankar!


Bakgrunden till PowWow

Jag som fotograf upplever ofta att kvinnor inte tar så mycket plats på mina fotograferingar. Jag hör ofta ”Nej asch inte ska väl jag” eller ”Nej det är bättre bara barnen är med” och ”Jag blir aldrig bra på bild”. Vet du vad? Jag känner så med men det är fasen inte OK! Därför vill jag visa kvinnor som de urstarka varelser vi faktiskt är!

Förra året myntade jag begreppet PowWow. En lek med orden POWER, WOMAN och WOW. Jag vill visa alla kvinnor att ni visst är vackra och ni ska absolut ta plats!!! Fuck Jante!!

(att det visade sig att ordet powwow redan fanns, visste jag inte först utan googlade på det och ja det fanns och det kändes som helt ok att fortsätta använda det).

Att genomföra detta projekt känner jag blir mitt sätt att göra världen lite bättre. Att få kvinnor att tro på sig själva.

År 2020 hade jag 37 kvinnor framför kameran i enskilda fotograferingar på en och samma dag. Det var en helt makalöst galen dag och jag var helt slutkörd efteråt. Jag hade samtidigt en dröm om en gruppbild som inte gick att genomföra pga läget med covid. Så i år har jag gjort lite förändringar för att få till min gruppbild och även att det ska vara lite hållbart för min egen hälsa 😀 . Jag hade helt enkelt lite övertro på mig själv och kunde inte annan att det fanns ett så stort intresse. Ja den där Jante letar sig in överallt!

Nu ser du till att vi ses och kan visa Jante att vi är asgrymma!!!

Back to top