Steg 2 i bröllopsåret: besök hos festlokalen

Ni har förhoppningsvis redan bokat er festlokal eller så är ni mitt uppe i era val om vad som är viktigt för just er där ni ska hålla er minnesvärda bröllopsfest.

Mitt låtsaspar har bestämt sig för att ha en borgerlig vigsel. De vill vigas utomhus vid ett stort maffigt träd (de vill helst ha en bok eller en ek) och ha sittplatser till ca 100 gäster vid trädet. De är beredda att göra en hel del själva, vill fynda på loppisar för att hålla nere budgeten och de tänker sig stilen som lättsamt, lantligt med mycket färg. Maten vill de dock inte göra själva utan kommer att boka catering.

Så mitt par står och väljer mellan Vidells lada och Backa Loge. På båda de platserna finns deras önskemål om att vigas vid ett stort maffigt träd. De kollar med lokalen vad som finns på plats och vad som måste hyras in.

Vad kan behövs köpas eller hyras?

  • Möbler – hyr ni en tom lokal eller ingår möbler? Ingår det sådana möbler som ni vill ha? Finns det runda bord om ni önskar det eller måste de fixas på annat håll?
  • dukar, servetter och annat linne?
  • porslin?
  • teknik så som projektor, duk/storbildstv, miktofoner och sladdar till allt och finns det wifi att tillgå?
  • ljudsystem för liveband eller spotify?
  • Fotobås eller annat stämnings höjande
  • städning – hur mycket måste ni städa själva och vad finns för städutrustning? När måste ni ha städat klart om det inte ingår?

Mitt brudpar vill gärna göra så mycket som möjligt själva med diy, dekorering och pynt. Men det kanske inte ni som par vill utan vill köpa in den tjänsten. Det mesta går att hyra av någon och många säljer bröllopsrelaterade prylar på olika begagnatsidor.

Är levande ljus viktiga för er måste ni fråga i ett tidigt stadie om det ens är tillåtet med det. Likaså om ni eller ert liveband vill använda pyroteknik. Kanske ni behöver söka tillstånd?

En viktig fråga till er festlokal är när kan ni komma för att förbereda och när måste ni lämna? Har de rentav öppettider ni måste förhålla er till?

Fråga fråga fråga 😀 Ni vill inte stå med skägget i brevlådan dagen innan och ska leta fram allt på kort tid i stress. Då kan även den billigaste grejen bli rätt kostsam och kanske framför allt i tid och energi.

Inlägg 1 – Vilka är de?
Inlägg 2
Inlägg 3
Inlägg 4 – hedersgäster
Inlägg 5 – besök festlokalen
Inlägg 6 – trycksaker
Inlägg 7 – kläder
Inlägg 8 – mat & dryck
Inlägg 9 – ändringar av hela tjottafräset
Inlägg 10 – vigselakten
Inlägg 11 – blommorna

You Might Also Like

Back to top