Steg 3 i bröllopsåret: Kläder

Kommer ni ihåg mitt påhittade brudpar som ska gifta sig 10/8 2024. Jag går igenom i 7 steg hur de ska planera sitt bröllop för att få det hur de vill ha det utan att stressa utan ta allt i lugn och ro. Jag hoppas att ni fortfarande vill hänga med på deras resa till sitt drömbröllop!

Vi har nu kommit till steg 3, vad brudpar behöver göra ca 8-6 månader innan deras datum. Nu är det alltså 8 månader kvar för mitt påhittade brudpar och det har blivit dags för dem att kika på vad de ska ha på sig på sin kommande bröllopsdag.

För en del är stilen på kläderna en självklarhet medan andra hoppar mellan stilar innan de landar. Vill ni att kläderna ska passa in i ert koncept, alltså stilen för hela ert bröllop bör ni kika på kläder som passar in där men viktigas är ju att ni trivs i era kläder och hittar något som passar er.

Jag minns själv när jag letade efter min brudklänning och trodde jag skulle ha en viss passform och hoppades gå ner i vikt innan dess, jag provade och provade och allt provande av fel passform gav mig lite smått ångest … var ärlig mot dig själv! Du är den du är och det är verkligen good enough!! Ingen behöver gå ner i vikt eller ändra sin kroppsform, det finns kläder som passar alla och i en bra butik hjälper dem dig utan att du behöver få ångest!! Och PROVA PROVA PROVA!!! Många!! Prova i olika butiker och modeller du även känner nej till först. Prova kläder själv eller tillsammans med folk du känner dig bekväm med.

I själva klädkonceptet räknar jag även in skor, underkläder, smycken (utöver ring), slöja, strumpeband, gördel, fluga, manschettknappar och underkläder till bröllopsnatten. Ni kan även tänka på brudföljets kläder. Är det något ni ska betala eller köper de själva? Ska de matcha bröllopets koncept eller får de välja fritt?

Vill ni att alla i brudföljet ska matcha varandra och även ert koncept är det kutym att brudparet står för hela eller delar av kostnaden.

Gästernas kläder då? vad vill ni ha för klädkod? Den är bruklig att skriva ut på inbjudningskorten. Att skriva valfri klädsel skapar mer förvirring än önskat men ”valfri” betyder egentligen välklädd/finklädd/sommarfin utan att vara för vardaglig men samtidigt inte för uppklädd. Andra vanliga klädkoder är kavaj, mörk kostym, smoking, frack, högtidsdräkt. Det förekommer även önskan om klädsel enligt bröllopets tema eller färgkod.

Inlägg 1 – Vilka är de?
Inlägg 2
Inlägg 3
Inlägg 4 – hedersgäster
Inlägg 5 – besök festlokalen
Inlägg 6 – trycksaker
Inlägg 7 – kläder
Inlägg 8 – mat & dryck
Inlägg 9 – ändringar av hela tjottafräset
Inlägg 10 – vigselakten
Inlägg 11 – blommorna

You Might Also Like

Back to top