Steg 3 i bröllopsåret: mat och dryck

Mitt påhittade brudpar har valt att lägga krutet på egna dekorationer till festlokalen, mat och dryck hyr de in via catering och de vill ha en vacker tårta som passar in i deras lite bohemiska stil i färg och form. De vill inte att deras gäster ska gå hungriga utan det ska finnas något att äta och dricka mest hela tiden. Cateringbolaget står för serveringspersonalen, kolla om er catering gör det med. Det är smidigt om cateringen har egen personal, de brukar veta att det går åt fler personer än en tror.

Ett ”körschema” med mat och dryck är inte helt fel. Det är bra för serveringspersonalen att veta när allt ska fram.

Bröllopstårta

Mitt brudpars preliminära körschema:

Från 13.45 Gästerna välkomnas med alkoholfritt bubbel och popcorn från en inhyrd foodtruck för just bubbel och popcorn, även brudparet är där och hälsar välkomna.
14.30 Vigsel utomhus vid en stor ek, alla går samlade till festlokalen 50 meter från vigselplatsen
15.00 Kafferep med bröllopstårta. Bröllopstårtan är en så kallad naked cake dekorerad med bär från sommaren och ätbara blommor.
Efter en tipspromenad och mingel och brudparet fotas tillsammans med sina släktingar i olika konstellationer är alla sugna på sittning med trerätters.
17.00 Alla går till bords och ca 17.15 serveras förrätt och talen startar
18.30 Varmrätt med fler tal och spex
20.00 Efterrätt med tal
21.00 Borden bryts och gottebordet öppnar
23.00 Nattamat med chark- och ostbricka

Äppelmusteriet i Broaryd

Brudparet kommer även att bjuda in till brunch på ett hotell dagen efter. Alla gästerna är inbjudna till den men var och en får betala sin egen brunch.

Ja som sagt mat och dryck är viktigt för mitt påhittade brudpar. Där kommer de att lägga sin största summa pengar. Men är det viktigt så är det där pengarna ska läggas så de gör helt rätt.

Drycken kommer att serveras av personal till var och en men karaffer med vatten kommer att stå på borden. Genom att personal serverar går det generellt åt mindre dryck.

Alkoholhaltiga drycker är billigare i inköpspris i Tyskland men räkna in resan dit och att du sedan eventuellt har en hel del alkohol över som du inte kan lämna tillbaka. Kanske ni kan köpa en del dryck där om ni bor i närheten och sådant som ni inte vill dricka upp själva efteråt på Systembolaget. För det fina med vårt Systembolag är att det går att returnera överblivet. Och de är jädrans duktiga på att ta fram det som passar till det ni ska äta och beräkna hur mycket.

Papa au Rum, Athens

Glöm inte de som valt bort alkoholhaltiga drycker. Jag själv har valt bort alkohol sedan nästan 20 år tillbaka och i början fanns det inte mycket mer än saft eller läsk att tillgå men nu sedan 10 år tillbaka har det kommit många fina viner och fler och fler satsar på alkoholfria drinkar, s.k. mocktails. Själv har jag blivit mer eller mindre besatt av dryckerna från Källsjö bryggeri som kommer att finnas på Systembolaget i vår. Just nu kan man köpa direkt från bryggeriet.

Källsjö bryggeri

Inlägg 1 – Vilka är de?
Inlägg 2
Inlägg 3
Inlägg 4 – hedersgäster
Inlägg 5 – besök festlokalen
Inlägg 6 – trycksaker
Inlägg 7 – kläder
Inlägg 8 – mat & dryck
Inlägg 9 – ändringar av hela tjottafräset
Inlägg 10 – vigselakten
Inlägg 11 – blommorna

You Might Also Like

Back to top