Bröllopsfotografering – hur går det till #2

Inlägg 2 från bokning till leverans på en bröllopsfotografering:
Vi har nu kommit fram till bröllopsdagen! Wihooo!! Nu smäller det!
Innan vi ses och om det inte är någon omväg brukar jag köra inom er vigselplats. Hinner jag brukar jag ta någon bild på platsen utan människor, kanske på lite blommor eller dekorationer som jag hittar. Det är en väldigt speciell känsla att komma till en dekorerad vigselplats helt själv. Att trycka upp den tunga kyrkdörren och gå ner mot altaret i en folktom kyrka är en av mina många favoritsaker med bröllop faktiskt. Jag vet inte varför men ja det är en speciell och högtidlig känsla.

Kommer jag tidigt till vår mötesplats fotar jag gärna sådant som har med platsen att göra. Antagligen är det inte dessa bilder som hamnar på era väggar i framtiden men i ett fotoalbum eller i sociala medier tillsammans med bilderna på er gör de sig väldigt bra. De berättar ER historia! Det är det som är signifikant med bildstilen ”Storytelling” som jag är väldigt förtjust i.

Detta är dock inte bilder som mina kunder vanligtvis uttryckligen säger till mig att ta men jag tar dem innan/efter bokad tid eller mellan moment. Vill ni uttryckligen ha vissa bilder behöver ni kommunicera det med mig, annars blir denna typen av bilder sådana som är lullullet, det där lilla extra.

Om ni vill kan ni ha med mig från ni vaknat och ska börja göra er redo eller så kan jag komma när ni nästan är färdiga och bara har det där lilla kvar. Jag fångar detaljer, kläder, påklädning (dessa bilder gör jag smakfulla och ni har alltid rätt att säga nej till just denna biten om ni vill).
När vi tar dessa bilder är det bra om någon annan än brud och brudgum ser till så det är hyfsat iordningplockat där jag ska fota så det inte ligger en smutsig socka jämte champagneglasen eller liknande för JO, trust me!! Det är så det brukar se ut när ni gör iordning er 🤣Ibland är det ett KAOS med saker huller om buller och ja det är en del av charmen men vill ni ha ”rena” bilder utan bös bör någon ansvara för att hålla lite snyggt.

Om ni inte hyr in mig till detta uppdrag så utse någon i ert följe att ta lite bilder för det är så roligt att ha sedan. 🥰

En del som planerar sin vigsel tänker ”första gången vi ska ses den dagen ska vara i kyrkan”. Jag förstår er tanke här men TÄNK OM vi hade kunnat få denna känslan fast i enskilt och innan vigseln? Det är rätt praktiskt med att fotas innan vigseln men då måste ni ju ses innan vigseln med. Därför brukar man tala om First-look-fotografering. Det blir som ett arrangerat moment där ni på en förutbestämd plats ses helt enkelt.

Jag guidar er och står redo för att fånga era reaktioner. Ibland blir det väldigt känslosamt med tårar och skratt och ibland blir det ett ”jaha, det var det”. Reaktioner kan man aldrig förutse men det är ett väldigt roligt moment tycker jag. Det är ett moment som aldrig kommer igen.

Jag brukar instruera er vart ni ska stå och hur ni ska gå men från det att den som står med ryggen till vänder sig om är det er stund. Där och då ska ni vara i nuet och bara slukas upp av varandra! Låta er ta in varandra. Jag plåtar ju såklart när allt detta sker men ni agerar och reagerar som ni vill. Om jag gråter? Ja jag fäller en tår nästan varje gång. Jag ser det som en arbetsförmån, att få ta del av er kärlek till varandra.

You Might Also Like

Back to top