Steg 5 i bröllopsåret: Ringarna och transporter

10 år efter ni gift er, vad kommer ni ha kvar från er bröllopsdag då förutom era fina minnen? Jo fotografier och RINGARNA!

Ringarna måste kännas helt rätt så prova prova prova! Olika butiker, kika på nätet och ge er tid. Det finns mängder stilar. Tänk att den ska fungera alla dagar på året i förhoppningsvis resten av ditt liv. En vigselring är en symbol för er kärlek. Vigselringen med sin runda form förknippar vi med evighet och ja då är väl ringen ett lika viktigt val som med val av partner … nä kanske inte. Själv ligger min egen vigselring i en ask i en låda, den är för liten för jag har gått upp några trivselkilon och den är för smal för att kunna dras ut till en större storlek.

MEN när jag själv gjorde min ring gjordes den av guld från min mammas ring. Det tyckte jag var en fin gest då min mamma dog när jag var 11 år. Det blev något ”gammalt” i sammanhanget. Det går även att hitta ringar på både second hand, auktioner och Pantbanken. Behåll dem som de är eller be en guldsmed att göra om dem till era. Mitt brudpar som gillar tanken på att konsumera mindre letar såklart och hittar även på Pantbanken. De behåller ringarna som de är men graverar om dem till sina namn och datum.

Som fotograf brukar jag ta några bilder med ringarna i fokus. Antingen när de är på era fingrar eller på annat vis. De flesta parfotograferingar under en bröllopsdag tas i god tid före vigseln. Vissa av mina par vill inte ha ringen på sig innan vigseln medan andra inte bryr sig och de tredje tycker det är jätteviktigt att ha ringarna på sig under fotograferingen. Så det är helt upp till er hur ni vill göra.


Transporterna under dagen då?

”Mitt” brudpar har valt att ha en tredagarsfest. De bor i en byggnad med krypavstånd till festlokalen. Även vigseln kommer att vara promenadavstånd till festlokalen. Så denna post blir väldigt enkel för dem.

De vill bjuda in alla gäster som vill till en enkel grillkväll dagen innan och brunch till dagen efter. Varför middag innan? Jo de har många gäster som rest långt, de anländer ändå på kvällen innan (fredagen) och på en bröllopsfest finns inte tiden de skulle vilja för att träffa sina bröllopsgäster på riktigt, de vill träffa dem mer helt enkelt. Och i och med en middag innan har gästerna nu träffat och bekantat sig med varandra och är redo för ett kalas de sällan kommer glömma på själva bröllopsdagen!

Varför brunch dagen efter? Jo för att dra ut festen liiiite mer. Festsällskapet får förmiddagen på sig att äta gott och tillsammans, sammanfatta helgen samt tacka bröllopspar och värdar. Snacka ut om gårdagens händelser. Efteråt kan alla gäster och brudpar ta en skogspromenad tillsammans innan de skiljs åt.

Samtliga 3 dagar hålls på samma plats för mitt brudpar.

Fredag: de tar sin vanliga bil till stället och parkerar den där. De gäster som vill kommer på grillkväll. Mitt brudpar väljer att gästerna får ta sig därifrån på egen hand. Ett alternativ är att boka bussar om festlokalen ligger en bit bort från vart folk bor men gästerna ska ju ändå ta sig till bussen.

Lördag: brudparet vaknar upp tillsammans men gör sig iordning på varsitt ställe i sovlokalen för de vill inte ses innan. De vill göra en så kallad first look i sin fotografering senare.
Vigseln är promenadavstånd för samtliga gäster då den kommer att ske vid ett stort träd. Gångvägen dit är lite knölig men det går bra för de äldre med, ingen sitter i rullstol. Ett alternativ hade varit häst och vagn för samtliga gäster, ni vet en sådan där hästdroska som det får plats upp till 20 personer i. Det hade varit riktigt fint.
Brudparet kryper sedan till sin sovplats igen på kvällen och gästerna tar sig hem som de vill.

Söndag: denna dag bjuder brudparet in till brunch för de som vill. Visst blir det ett flängande för gästerna om de vill vara med på samtliga tillställningar men vad gör en inte för lite festligheter? De långresta gästerna bor en bit bort på vandrarhem.

Annars i transportväg är det brukligt med hyrd finare bil, häst och vagn eller buss. Min dröm är att fota ett par på tandemcykel 😀

Om brudparet väljer den populära kombon Sandviks kyrka och fest på Backa Loge går det att åka båt över sjön Fegen.

I transporten kan det vara gott med lite dricka och tilltugg. Många blir vrålhungriga efter vigseln då nervositeten släpper. I vissa biluthyrare ingår det lite bubbel och jordgubbar typ, annars får ni ordna med detta själva (kanske något lite mer matigt än frukt?). Som fotograf ser jag många chaufförer korka upp bubblet innan ni går in i bilen, ett moment till som tar lite tid men absolut en rolig grej. Tänk på att ha lite vatten eller alkoholfri dricka med.

Om det är ett bröllop med kyrka på ett ställe och festlokal på ett annat brukar det bli en lång karavan om det är mycket gäster. Visst vore det väl då kul att göra en rolig grej av karavanen? Att alla gäster får en liten godispåse eller popcornbägare med sig i bilen? Rivna tygremsor på sidospeglarna på bilarna? Så alla känner att de hör hemma i samma sällskap även om de sitter i olika fordon.

Har ni planerat allt enligt steg 5 nu? Kanoners, nu kan ni fira att ni är i fas om ni ska gifta er runt 10/8 2024.

Vill ni läsa fler inlägg om mitt påhittade brudpar som planerar sitt bröllop? Klicka på länkarna:Inlägg 1 –Vilka är de?
Inlägg 2
Inlägg 3
Inlägg 4 – hedersgäster
Inlägg 5 – besök festlokalen
Inlägg 6 – trycksaker
Inlägg 7 – kläder
Inlägg 8 – mat & dryck
Inlägg 9 – ändringar av hela tjottafräset
Inlägg 10 – vigselakten
Inlägg 11 – blommorna
Inlägg 12 – detaljerna

You Might Also Like

Back to top