Steg 5 i bröllopsåret: detaljerna

Vi har kommit till steg 5 i mitt pars bröllopsplanering som snart varat i ett helt år. Nu är det 4-2 månader kvar innan mitt par som vi hängt med ska säga JA till varandra 10e augusti.

Ni vet alla små pusselbitar som ska sättas ihop till det stora pusslet? Det är nu allt ska formas och finliras så allt passar ihop. Vi pratar naturligtvis om detaljerna! ‘It’s all in the details’!

Har ni inte provsmakat tårtan än? Då är det dags nu. Har ni inte provat hela utstyrseln än? Gör det nu. Har ni inte provsminkat er än? Gör så nu. Stäm även av med alla leverantörerna. Har alla koll på vad som är bokat och vad de lovat?

Kolla av er prioriteringslista igen. Håller ni kurs? Kolla av budgeten igen. Håller ni den eller är den sprucken för länge sedan? Planera om och prioritera enligt er lista från i början (läs mer om det här och här).

Forma även själva festen som ni vill ha den med hjälp av detaljer. Vad kan det vara för något tänker ni? Jo lite snygga skyltar, fotobås och någon form av gästbok. Kanske ni behöver piffa en tradig lokal med tyger, vimplar och dekorationer. Här kan många diy-brudpar gå loss ordentligt. Eller varför inte köpa på loppis och second hand?

Mitt brudpar som vi följer är beredda att göra en hel del själva, vill fynda på loppisar för att hålla nere budgeten och de tänker sig stilen som lättsamt, lantligt med mycket färg. Så nu i takt med våren kommit igång rejält går de på loppisar som dyker upp varje helg för att köpa sådant som de kan dekorera sin festlokal med.

De vill ha olikt porslin, vaser i olika höjder, pinnstolar i alla möjliga färger, tyger och kronor i tygband i det höga taket. De vill ha hemmagjorda skyltar och till deras vigselplats under det stora trädet vill de att gästerna ska kunna sitta på ruffiga långbänkar med mattstumpar och tunna kuddar under rumpan. Som fotobås kommer de att hänga upp ramar i ett träd som gästerna kan fotografera sig i. Ramarna är naturligtvis fynd från second hand.

Så sätt igång att pussla ihop ert pussel. Se så inga bitar fattas och lägg lite extra tid på alla detaljerna. Jag har fotat på många bröllop där gästerna (och jag) imponerats av alla små delar som formar den stora dagen. De där detaljerna som gästerna säger är ”typiska just er”. Det blir extra minnesvärt då!!

Mer att läsa:
Inlägg 1 – Vilka är de?
Inlägg 2
Inlägg 3
Inlägg 4 – hedersgäster
Inlägg 5 – besök festlokalen
Inlägg 6 – trycksaker
Inlägg 7 – kläder
Inlägg 8 – mat & dryck
Inlägg 9 – ändringar av hela tjottafräset
Inlägg 10 – vigselakten
Inlägg 11 – blommorna

You Might Also Like

Back to top