Steg 4 i bröllopsåret: Blommor

Det är nästan på dagen 6 månader kvar tills mitt påhittade par ska gifta sig och de är redo att prata blommor med en florist. Redan i sitt Save the date som postats till gästerna har paret visat att blommor är viktigt för dem. De har använt sig av rätt svulstiga blommor som fått ta plats på sina trycksaker så deras formspråk andas BLOMMOR!

De tar med sig sin mood board som vi gjorde i steg 1 till floristen. Florister brukar vara fantastiska på att plocka upp formspråk ur en mood board. En florist jag själv vill lyfta fram som leverantör är Blomstergården i Smålandsstenar som jag sett många vackra buketter och dekorationer från… Om ni bor i dessa krokar vill säga.

Dock vet jag själv inte vad det är för blommor på trycksakerna jag gjort 😀 MEN om det hade varit på riktigt hade en naturligtvis använt sig av samma blommor på trycksaker som i verkligheten på den stora dagen om formspråket är viktigt. Men visst hade det varit fint med dahlior i mängder och i olika färger och storlek. De finns ju i en mängd och är riktigt på ropet just nu att både odla och att ha på fester som dekorationer.

Blommor som hade passat i detta bröllop tänker jag är Dahlia, Aster, Zinnia, Vallmo , Rosenskära, Rudbeckia, Ringblomma, Lejongap, Eternell. Omg! så mycket fint, det är tur det finns florister som kan dämpa ner habegäret på blommor.

Ni förstår säkert att blommor kan bli en stor post i en bröllopsbudget. Så ha koll på er prioriteringslista som jag skrev om i inlägg nr 1 redan. Blommor är en färskvara som kostar en hel del i inköp så floristen tjänar sällan så bra för det är väldigt få som är beredda på att betala så mycket. Mitt par kommer att använda blommor i säsong, vilket gör det en aning billigare. Däremot vill de ha en stor mängd men är villiga att göra en del av jobbet själva. Så det som floristen kommer att göra för mitt brudpar är en bukett som ska vara stor och svulstig med blommor som tar plats och ett band som hänger ner, 2 mindre buketter och 3 knappnålsblommor (corsage). All dekoration ordnar de själva och tar så mycket som möjligt från naturen och närodlade blomsterodlare.

Platser som behöver dekoreras med blommor och växtligheter är vigselplatsen och festlokalen. Det går att göra sååååå mycket med växter.

Efter bröllopet finns det en del som vill bevara sin bukett eller nåra blommor från den. Ett fint sätt är Fröken Klaras som förevigar blomsterminnen.

Så där ja! Alla punkter i steg 4 är gjorda och ni kan fira att ni kommit ett steg närmre er bröllopsdag och ni kan fira att detta med planering går som tåget! Fantastiskt bra jobbat!

Inlägg 1 – Vilka är de?
Inlägg 2
Inlägg 3
Inlägg 4 – hedersgäster
Inlägg 5 – besök festlokalen
Inlägg 6 – trycksaker
Inlägg 7 – kläder
Inlägg 8 – mat & dryck
Inlägg 9 – ändringar av hela tjottafräset
Inlägg 10 – vigselakten
Inlägg 11 – blommorna

You Might Also Like

Back to top