Athen dag 2

Som vanligt så visar jag inte våra familjebilder här på hemsidan. Vill ni se dem är ni mer än välkomna hem till oss så visar vi dem.

För att hänga med vad som händer denna dag måste ni ha kollat och läst om vår jakt på information om morfar i mitt förra inlägg. Det kan ni finna här.

Denna dag tänkte vi att vi gör så mycket vi kan och hinner. Innan vi åkte hit hade vi 4 ”måsten” och efter de måstena skulle vi se vart de spåren tog oss vidare på.
* besöka komunhuset
* besöka damen vars man ägde tidningen morfar arbetade på
* besöka en polisstation
* besöka fackförbundet för journalister

Vi fotar lite i hemlighet med mobilen på dessa platser. Så bilderna är inga vackra men de säger en hel del om vår jakt och de är mest för att vi ska minnas jakten. Nåväl vi besökte komunhuset som vi kallar ställe nummer 1. De talar om för oss att de såg inte mer än det vi hade men ett ställe på Evaggelistrias hade information om ALLA sa kvinnan. Vi knatar vidare till ställe nummer 2. På ställe nummer 2 rådde det en lite smått förvirring först. Förvirrade blickar som vi skulle stöta på varje gång under denna vecka då vi berättar om vårt ärende. Vi, två blonda blåögda med lika ljusa barn, söker vår grekiska morfar. Blickarna sa ”menar de allvar? Ja det verkar de göra….” Nåväl, ställe nummer 2 tänkte hjälpa oss OM vi fick en godkänd stämpel på ställe nummer 3. Vi traskar vidare till ställe nummer 3 på Dragatsaniou. Vi blev hänvisade till en lite knepig ingång men till slut så hittade vi rätt med hjälp av snälla människor för de är verkligen hjälpsamma även om de tittar på oss konstigt…


Ställe nr 3 blev vi hänsidade till en man som tydligen hade EN uppgift och det var att stämpla ansökningar. Vi hade ingen ansökan med oss vilket förvirrade honom för han hade ju ingen annan uppgift. ”No speaking” sa han och gjorde en rörelse med en stämpel. Ehrm men vi har ingen ansökan, vi behöver hjälp med den…..förvirring igen. Kunde vi skriva grekiska? Nopp, nehe….de godkände till slut att vi skulle skriva ett mejl på engelska som ”ansökan” och de skulle godkänna den. Tack tack! Vi gick ut och skrattade hysteriskt över den förvirring vi skapar.

Nu hade vi en uppgift, att skriva ett mejl. Så vi bestämde oss för att gå till hotellet för barnen började bli lite trötta på allt gående och värmen och var sugna på att bada. Precis när vi skulle gå så såg jag på Google maps at det var inte så långt bort till fackförbundet vi hade på våra ”måsten”. Vi beslutade att jag skulle gå dit själv och de andra skulle gå till hotellet. Sagt och gjort. Samma förvirrade blickar när jag presenterade mitt ärende men så hjälpsamma människor. Av en händelse kom det en kvinna som kände en som hade jobbat på samma tidning som morfar och hon kunde tänka sig att ringa ett samtal… TACK TACK TACK! Men de hittade ingen info om honom, han var inte med i facket betydde det, han i luren som kvinnan ringde kände inte till morfar och damen vi sa vi skulle besöka berättade de att hon var dement. Åh nej kände jag då! Damen hade vi ett stort hopp till men har vi åkt till Athen kände vi ändå att henne skulle vi besöka.

Efter poolhänget orkade vi med ett besök hos damen. Vi kom inte ens in i trapphuset för det var kod in men återigen hjälpte folk oss som först såg förvirrade ut och sedan log och hjälpte oss. Vi bestämde oss för att jag skulle gå upp själv för att inte skrämma damen eller vara för ”på”. Sammanfattningsvis kan man säga att ja hon var dement och hon behärskade grekiska, tyska och engelska som hon blandade lite som hon ville och hon minns min morfar men de hade bara träffats en gång. Sedan gav hon mig även många uppgifter som jag inte behövde på alla tre språk medan jag står i trappen och pratar med henne i telefon för hon inte öppnar dörren och min skoltyska är på tok för kass och det kom så oväntat att jag knappt mindes vad dörr hette när jag ogramatiskt på tyskengelska sa ”geöffnet die tür, Ich stehe outside you tür” . Jaja nu vet vi det 😀

Denna dag firade vi Rebecka och hennes födelsedag med! Vi firade den med att vi gick och vi gick och vi gick och åkte lite tunnelbana och Hadrian’s Library.
3 av våra 4 ”måsten” hann vi med denna dag. Bra jobbat kände vi!!!
Några bilder tagna ”i farten” på de dryga 19000 stegen vi tog 😀 Det är kul att sedan gå in på Google Maps för att se hur vi farit kors och tvärs varje dag. Bilden längst ner är just från Google maps denna dag nummer 2. Mörkblå streck är tunnelbana och ljusblå är promenad.

You Might Also Like

Back to top