Skottland dag 1

Jag den 27/10 2021: ”Vem vill följa med på Coldplay i Glasgow i augusti 2023”
Familjen: ”Japp, vi är på”
Jag: ”Bra för jag har redan bokat”

Så den 20/8 bar det av till Skottland. När vi ändå skulle dit för konsert i Glasgow passade vi på att bygga en liten resa runtomkring den för att få uppleva en del av Skottland. Redan i oktober började tankesmedjan att arbeta fram en rundtripp som skulle göra så vi fick se mycket samtidigt som vi inte skulle stressa fram på vägarna. Ännu en gång är jag jäkligt nöjd med resultatet av all planering. Mest svårt var det att hitta en lagom aktivitetsnivå för en morgontrött tonåring.

Vi skulle flyga från Kastrup och kom iväg väldigt tidigt hemifrån så vi fördrev tiden med att flyga lite drönare vid Öresundsbron. På grund av lantmäteriets handlingstider för drönarbilder tagna i Sverige är horribel just nu med väntetid på över 50 arbetsdagar så kan jag inte visa drönarbilderna utan bara de som är tagna med handhållen kamera.

Framme i Edinburgh gick allt toppensmidigt med att både hitta bagage och hämta bil. Vi hade bokat en liten Suv och fick en Vauxhall Grandland X. En fin liten bil som skulle ta oss många mil.

Efter att vi hämtat bilen och konstaterat att Fredriks lugn är bättre i situationen att köra vänstertrafik ut från flygplatsen styrde vi kosan mot första stoppet, The Kelpies i Falkirk. Det är 30 meter höga hästhuvudskulpturer som föreställer Kelpies (vattenhästar som kan anta annan form enligt skotsk mytologi). De är en hyllning till Skottlands industriella historia i allmänhet och hästens betydelse i den i synnerhet. Modellerna var av rasen Clydesdale och hette Baron och Duke. Mäktiga! Ser de snälla ut?

Vi var där strax innan solnedgång och ljuset var otroligt vackert och mjukt!

Det blev att Fredrik fick köra hela vägen den dagen för jag kände mig lite feg att köra på vänster sida. Jag kände att jag hade ingen koll på hur bilen låg på vägen och hur 17 jag skulle svänga i rondellerna.

Efter The Kelpies körde vi mot höglandet och medan landskapet ändrades blev det fler och fler ”Wow” från oss alla. Vilket mäktigt landskap!!

Vårt vandrarhem för natten låg i Kinlochleven och vi anlände rätt sent på kvällen då det tog ca 4 h att köra dit. Ett rätt enkelt vandrarhem men det visste vi redan när vi bokade men det var svårt att hitta boende, mycket var redan fullbokat när vi hade bestämt rutten i maj. Men där fanns en säng och eluttag, det var vad vi behövde den kvällen 😀

Jag funderade en stund innan jag skulle somna hur jag skulle lösa det med min feghet inför att köra och somnade med en lösning …

You Might Also Like

Back to top