Skottland dag 3

Även denna morgon vaknade jag tidigt och ville hitta på något medan de andra sov. Jag hade sett på Google maps att det fanns en liten kyrka med kyrkogård några kilometer bort som heter Cille Choirill Church. Den åkte jag till. Och här fanns spår av får vid gravarna och det gick får på den lilla bilvägen upp till kyrkan. Jag tror att våra kyrkogårdar hade varit betydligt mer naturliga och vackra om vi hade låtit boskap beta och gödsla. Nej vi hade inte kunnat plantera blommor som vi är vana vid men naturen sår sina egna vackra blommor istället.

Vädret var väldigt milt men det var fuktigt i luften och blött i gräset. Det kändes som att man var blöt om fötterna hela tiden och bilen luktade sur gegga och fotsvett. Men de spektakulära sol- och nedgångarna uteblev tyvärr under vår resa. Som fotograf är det lite jobbigt att inse det. men det går ju knappast att blåsa bort molnen med hotellets fön direkt…

På vägarna igen… Vi förundrades en hel del över de både mjuka och hårda bergen och kullarna vi körde förbi. Vi såg staket rakt upp på många och imponerades av de som sätter det i uppförsbacke med hård lutning och berg att slå ner stolparna i. Imponerande! Och all ljung!! Herregu med ljung! Vi såg stora berg helt lila! Det är nästan så en ser William Wallace rida runt på kullarna 😀

Denna dag skulle vi åka till Isle of Sky. På väg dit passerade vi Eilean Donan Castle, ett ställe alla fotografer vill besöka typ. MEN där var en hel del folk som jag inte vill ha med på mina bilder som jag skulle behöva redigera bort… men vet ni vad? När vi passerade slottet på väg tillbaka gjorde vi det lite senare på kvällen och då var det stängt och inget folk. Ingen blev gladare än jag när jag kunde störta ut ur bilen och fota ett ofolkat slott 😀 Ja man är glad för olika saker 😀 Så filmen och drönarbilden är från denna dag, bilderna är från dagen då vi körde tillbaka.

Bron till Isle of Skye

På ön Skye fanns många platser vi ville se. Bland annat klättra upp till utsiktsplatsen vid The Storr. Vädret såg lite sämre ut dagen efter så vi sa vi klättrar upp där denna dagen och det är jag riktigt glad för, annars hade vi nog inte hunnit eller orkat med hälften av allt vi ville göra där.

Halvvägs uppe klampade vi mitt in i en inspelning av en musikvideo av artisten Sonia Stein. I en paus frågade vi om inte vi kunde posa vid pianot, det fick vi! Nu väntar vi på releasen av videon.

När vi klättrade uppför kullar och berg denna resa hamnade jag ständigt på efterkälken av 4 anledningar; 1, sämre kondition än resesällskapet 2, jag har typ 50 cm kortare ben än de andra 3, jag bär på ca 4 kg packning (självvalt absolut) och 4, de vill inte stanna och ta bilder hela tiden. Så jag kämpade främst med mitt humör dessa bergsklättringar, jag kände hela tiden att de andra 2 fick vänta på mig och det var inte så kul. Så när vi hade kommit till en avsats innan högst upp kände jag att nu är jag nöjd, där blir bra at stanna. Men tonåringen av alla peppade mig att fortsätta och erbjöd sig att ta en del av packningen så jag blev övertalad att gå vidare och så glad jag är över det!! Fantastiska vyer!!

Bilderna som är tagna där jag är med fotades av de långbenta i familjen. Och sedan gick det nedför med mjölksyra i benen ….

Sovstället för natten var The Pink Guest House som lyser rosa på bilden.

You Might Also Like

Back to top