Steg 6 i bröllopsåret: smålir

Smålir #1: Vad vill ni ska hända direkt efter vigseln? I en kyrka är det tradition att brudparet går ut först ur kyrkan för att sedan gå runt och in igen. När alla gäster står ute kommer brudparet tillbaka för att … ja vad? Vill ni gästerna ska kasta ris/blomblad/höstlöv? Blåsa bubblor? Stå med facklor/tomtebloss i ett vinterlandskap? Smälla av konfetti (naturligtvis biologiskt nedbrytbart)? Vifta med bröllopsstavar med band eller flaggor? Om detta behöver ni ta ett beslut. Alla dessa saker jag nämner ovan går att göra på en borgerlig vigsel med men där är det inte tradition att brudparet kommer ut igen utan mest bara står kvar eller går i en allé till en annan plats.
Här brukar även gästerna vilja gratulera er. Ett härligt kramkalas och lite mingel medan alla kramats färdigt.

Smålir #2: Bordsplacering! Jag minns själv att jag och min man satt med bordsplaceringen ett bra tag. Ändrade om och lät den vila och ändrade lite till. En vill ju att alla ska ha någon att prata med och att alla ska känna sig bekväma. Sedan finns det ju traditioner att INTE ta hänsyn till för vet ni vad? Ni gör precis som ni vill!! Däremot ser jag fler och fler som 1, har runda bord och 2, om de inte har runda så sparar de platser framför honörsbordet så vem som helst kan komma och sätta sig en stund och samtala med brudparet under kvällen. Mycket trevligt tycker jag personligen. Men mixa gärna ålder, kön och vem som tillhör vilken sida av släkten. Presentera gärna er bordsplacering på en stor tavla så alla gäster kan se innan vart de ska sitta.

Smålir #3: Shopping!! Smålirsinköp så som fina paraplyn om vädret lovar regn. I alla fall till fotograferingen kan det behövas. Mitt brudpar ska vigas utomhus under ett stort träd. Plan B är inne i festlokalen. Men de vill fotas utomhus och köper in vita eller genomskinliga (finns superbilliga genomskinliga på Dollarstore i skrivande stund). Mitt brudpar handlar all dricka själva, kanske en Tysklandsresa planeras in. Bubblet köper de på Källsjö bryggeri för att jag är lite besatt av deras dryck :-D. De handlar även lite smågrejer för att göra roliga korgar till toaletterna. De har lite kvar att handla på loppis till kaffet, de ska ju ha udda porslin och pinnstolar. Har ni gäster som hjälper er mycket är det en fin gest att ge dem något som tack. Det behöver inte vara något stort och dyrt utan en gåva från era hjärtan.

Smålir #4: Gör färdigt alla dekorationer om ni gör dem själva. Skyltar, bordsdekorationer, trycksaker (bordsplaceringskort, gästhäfte, menykort, vigselprogram). Mitt brudpar ska låta gästerna sitta på långa bänkar som de snickrar ihop av plankor och stubbar. De ska tillverka bröllopsstavar gästerna ska vifta med och blommor ska plockas och torkas till konfetti. Puh! Det är mycket att stå i om en vill göra allt själv som mitt brudpar. Men börjar ni i tid går det fint. Själv är jag en diy-brud och älskade varje sekund jag grejade med något till bröllopet 😀 Kanske en del i mitt varför jag utbildade mig till bröllopskoordinator 😀

Jaha, har ni koll på läget? Det tror jag ni har om ni följt mina inlägg nu. De har blivit några stycken 😀

Inlägg 1 – Vilka är de?
Inlägg 2
Inlägg 3
Inlägg 4 – hedersgäster
Inlägg 5 – besök festlokalen
Inlägg 6 – trycksaker
Inlägg 7 – kläder
Inlägg 8 – mat & dryck
Inlägg 9 – ändringar av hela tjottafräset
Inlägg 10 – vigselakten
Inlägg 11 – blommorna
Inlägg 12 – detaljerna
Inlägg 13 – Ringarna och transporter
Inlägg 14 – Snart dags
Inlägg 15 – festen
Inlägg 16 – körschema
Inlägg 17 – smålir

You Might Also Like

Back to top