Steg 6 i bröllopsåret: snart dags

NU är det nära! Nu är det 2 månader kvar tills mitt påhittade brudpar ska gifta sig. Det känns faktiskt som på riktigt. Det hade ju faktiskt varit kul om ett riktigt brudpar dök upp 😀

Nåväl, helgen 9-11 augusti ska mitt brudpar säga ja till varandra. Det är smålir kvar att fixa. Mest att handla, delegera och bestämma tidsåtgång och körschema. Och se till så att budget hålls i det sista, att ni fortfarande går efter er prioriteringslista och att ert koncept följs. Blicka tillbaka för att blicka framåt.

Börja med att summera svaren från era gäster. Nu har o.s.a. gått ut och ni vet hur många ni blir. Hör av er till leverantörerna om denna uppgift och säkerhetsställ allt ni bokat. Det går inte att göra för många gånger. Tyvärr läser jag på sociala medier om leverantörer som inte levererar det de lovat och brudparet står och ska lösa detta eller stå med mindre än de förväntat sig.

Som bröllopsfotograf brukar jag nu ha samtal med mina brudpar om vi inte redan haft det innan. Nu vet brudparet det mesta och jag kan med min kunskap hjälpa dem att spika körschemat för fotografering och den tiden jag är bokad för. Läs mer om hur det går till under en bröllopsfotografering här (finns flera inlägg).

Nu bör ni även träffa er vigselförrättare för att spika schemat för er vigsel. Hur var det nu mitt par ville ha sin vigsel? Om vigselakter kan du läsa om här. Just mitt brudpar har bestämt sig för att ha en borgerlig vigsel. De vill vigas utomhus vid ett stort maffigt träd (de vill helst ha en bok eller en ek) och ha sittplatser till ca 100 gäster vid trädet. Så de tar kontakt med den vigselförrättare som finns i deras kommun och som länsstyrelsen utsett. Om ni redan har er hindersprövning redo ta med den till er vigselförrättare.

Nu är det även dags att prova era kläder, se till så allt finns och komplettera med det som missats.

Jag återkommer med fler inlägg på vad ni ska göra i steg 6. Vill ni förkovra er i sådant som ska ha gjorts tidigare finner ni det här:
Inlägg 1 – Vilka är de?
Inlägg 2
Inlägg 3
Inlägg 4 – hedersgäster
Inlägg 5 – besök festlokalen
Inlägg 6 – trycksaker
Inlägg 7 – kläder
Inlägg 8 – mat & dryck
Inlägg 9 – ändringar av hela tjottafräset
Inlägg 10 – vigselakten
Inlägg 11 – blommorna
Inlägg 12 – detaljerna
Inlägg 13 – Ringarna och transporter
Inlägg 14 – Snart dags

You Might Also Like

Back to top