Steg 7 i bröllopsåret: sista veckan

En vecka kvar tills mitt påhittade par säger ja till varandra. Vadå påhittade par säger ni nytillkomna läsare? Jo för att få det så verkligt som möjligt det här året hittade jag på ett par som ska gifta sig 10/8 2024 och har koordinerat deras bröllop under mer än 1 år i 7 olika steg. Är ni nyfikna så hittar ni länkar längst ner i detta inlägg till alla inläggen.

Så vad ska mitt brudpar göra nu 1 vecka innan sin stora dag? NJUTA! Om ledordet en månad innan var tillsammans så är veckans ledord nu NJUTA. Var närvarande, njut av att ni har allt under kontroll.

Absolut uppstår det lite fix sista veckan, vissa saker går inte att göra innan. Är det ändringar i sista minuten på något ta hjälp att lösa det. Det är nu det ni har planerat för så länge ska ske. Stanna upp och NJUT!!! Ja det kan inte sägas nog med gånger.

Passa på att göra manikyr, pedikyr, klippning av hår, färga håret (gärna minst 1 vecka innan), packa olika packningar (se nedan), fixa lunch om ni inte redan delegerat det, fixa nödkit (se nedan under packning), hämta ringarna som putsats, handla det som inte redan gjorts (gåvor till hedersgäster, snacks, frukt, morgongåva). Kanske det uppstått några sjukdomar hos gäster så bordsplaceringen behöver justeras. Har ni turen att ha tillgång till festlokalen någon dag innan kör en vända dit med grejer som redan är färdiga.

Packningar:

  1. Nödkit: värktabletter, näsdukar, mensskydd, skavsårsplåster, tuggummi/halstabletter, vätskeersättning, snacks, smink till förbättring under dagen, spegel, våtservetter, säkerhetsnålar, nål och tråd i samma färg som era kläder, deo och paraply.
  2. Allt till festen: påsar/lådor tydligt uppmärkta som ska till festlokalen. Är allt uppmärkt går det snabbare att få upp allt i festlokalen och ni kan ta hjälp av andra. Blandas allt hej vilt utan uppmärkning kommer ni få 1000 frågor om vart allt ska vara.
  3. Allt till vigselplatsen: program, såpbubblor/ris/frön och eventuella dekorationer.
  4. Bröllopsnatten. Vad behövs om ni ska sova borta en eller flera nätter?
  5. Har ni barn med er på bröllopet behöver de sysselsättning och en egen packning. Låt barnet själv vara delaktig i denna packning.

Inlägg 1 – Vilka är de?
Inlägg 2
Inlägg 3
Inlägg 4 – hedersgäster
Inlägg 5 – besök festlokalen
Inlägg 6 – trycksaker
Inlägg 7 – kläder
Inlägg 8 – mat & dryck
Inlägg 9 – ändringar av hela tjottafräset
Inlägg 10 – vigselakten
Inlägg 11 – blommorna
Inlägg 12 – detaljerna
Inlägg 13 – Ringarna och transporter
Inlägg 14 – Snart dags
Inlägg 15 – festen
Inlägg 16 – körschema
Inlägg 17 – smålir
Inlägg 18 – skapa magi
Inlägg 19 – sista veckan

You Might Also Like

Back to top