New York 2017

Som vanligt så visar jag inte våra familjebilder här i bloggen. Vill ni se dem är ni mer än välkomna hem till oss så visar vi dem.

Ja hur ska man visa en resa på totalt 3 veckor och 2 dagar på bästa sätt? Jag börjar med att visa stopp nr 1, New York. Det är mycket bilder, jag vet. Jag älskar ju att fota, så även på semestern 😀

Vi åkte 20/10 från Landvetter via Arlanda till JFK i New York. Vi lämnade ett höstigt Sverige för ett sensommarvarmt N.Y.  Vi var åkte tunnelbana in till Manhattan. Det är verkligen häftigt när skyskraporna kommer närmare och närmare och man stiger av mitt i smeten. Det var varmt och fuktigt och klockan var 05.00 i våra huvuden när vi till slut nådde vårt hotell i China Town. Kvinnan på tunnelbanan nedan såg lika sliten ut som jag kände mig men resan gick verkligen smidigt.

Vi bodde i China town som faktiskt luktar riktigt illa på vissa platser. Det luktar…. ja jag vet inte en blandning av skaldjur/fisk och sopor lite väl ofta och det myllrade av folk överallt. Det var ett speciellt område som det var lätt att bo i ändå.

Hotellet var fräscht och låg bra till med utsikt mot både Manhattan Bridges fäste åt ena hållet, One world Observatory från entren och en park där de tränade gymnastik, qigong mm varje dag dagarna långa från ett håll. Hotellet hette The Leon Hotell.

 

Vi hade relativt nära till området vid World trade center. Förra gången vi var i N.Y var vi inte alls där så nu var det en av sakerna vi ville se. Det var verkligen stämningsfullt och hårt bevakat. Vi åkte tillbaka hit vid ett tillfälle till under vistelsen men när det var mörkt (och min familj var lite smått trött på mig och min kamera). Jag visar samtliga bilder i detta stycke ändå.

Jag gillade verkligen den relativt nybyggda byggnaden Oculus. Oculus är en tågstation och shoppingcenter. Den har desigats av den spansk-schweiziske arkitekten Santiago Calatrava, som även ritat Turning Torso i Malmö. Det är en kritiserad byggnad för den ska ha kostat 33 miljader. Jag tycker iallafall den är riktigt vacker med sina linjer och symbolik.

Vi hade bokat en helikoptertur hemifrån. Det var Fredriks 40-års present från mig och Teonor. Vet inte vem som ville åka mest givaren eller mottagaren :-D.

Helikoptrarna avgår från pir 6. Efter en säkerhetskontroll var vi redo att flyga en kort runda. Så jäkla häftigt det var!!! Hade kunnat stanna uppe läääänge. Det blir rätt kontrastlösa bilder tagna ur ett fönster….jag skulle bokat en öppen helikopter för en tusenlapp mer 😀 😀 😀 

Vi hamnade i Little Italy och åt frukost en gång och kvällsmat en gång.

Vi har hela tiden velat hyra cyklar. Det är en bra sätt att turista tycker vi. Man kommer snabbare fram, är flexibel och sparar trötta fötter. Men det finns så många olika alternativ men vi hyrde från citybike där man billigt kan hyra 30 minuter i taget. Det fanns många stationer på hela Manhattan och Brooklyn så vi såg det som en liten utmaning att hitta stationer vi kunde byta cyklar för att cykla vidare. Nästan alltid hade vi minutrar till godo, det var vid något tillfälle vi hade lite bråttom. Men med tanke på hur mycket vi cyklade och för så liten peng så var det verkligen toppen!

Den inklämda ”lilla” Trinity church.

Teonor hittade nya kompisar överallt 😀

De där broarna! Jag känner verkligen en slags hatkärlek till broa. Jag är så rädd när jag är på dem. Det sticker i mina tår som det alltid gör när något är läskigt men shit så vackra broar det finns i världen.
Det finns en film från senare delen av vår resa där jag vet att vi ska köra över en jätte vacker, jätte lång och jättehög bro. Jag stressade så fort jag tänkte på det och när vi kör över har jag hög allsång lite smått hysteriskt i bilen medan jag kör 😀

Här är det iallafall Manhattan- och Brooklyn bridge som fotats i både soluppgång och i dagsljus. Vi cyklade över manhattan bridge 2 ggr och Brooklyn bridge 1 gång denna tripp och jag svettades och var kissnödig av nervositet varje gång. Jag vänjer mig visst inte.

Vi fortsätter med bilder på broarna och bilder från andra sidan broarna. Vi var där både dagtid och kvällstid. Vi åkte vattentaxi till ett område där IKEA faktiskt ligger som heter Red Hook. Vi besökte dock inte IKEA (i N.Y.) men området var riktigt coolt med otrolig vy över manhattan och häftig industrilook. Men vi var nog åxå de enda turisterna där. Men cyklar hade de så vi cyklade från Red Hook till DUMBO.

En högprioritering denna färd var att gå en promenad på High Line som är en övergiven upphöjd järnväg på västra sidan av Manhattan. Den totala längden är 2,4 kilometer men vi gick kanske bara 1 kilometer, vi gick mittendelen ungefär. det var en häftig upplevelse att promenera i parkmiljö ovanför en så jäktig stad. Och man såg verkligen rätt in hos folk på många platser.

När vi var på väg att ta cyklar igen gick vi förbi en basebollmatch. Vi stannade och hejade på dem lite 😀

Vi cyklade till Central Park en eftermiddag. Gu med folk….. vi stannade inte så länge men vi hann se ett myller av folk och många fotograferingar. Både bröllop och modesessioner.

Lite gatukonst och annat jag fastnade för….

 

Aha! Du menar en sådan? Ja men det har jag en som du kan köpa för en billig peng 😀 😀 

Hur många gånger jag än kommer besöka N.Y. så kommer jag alltid fascineras av alla höga byggnader, alla neonskyltar och allt liv. Ja jag kommer alltid fascineras av deras elnät….hur tänker de där? De är ett så modernt land på mycket men vissa saker (mer och mer ju mer jag tänker på det) är så omoderna. Nu har de iallafall gått över mer till att betala med kort (till och med använder de chipet på kortet i vissa butiker hör och häpna).

Som sagt dessa elnät!!!!!!

Mitt eget elnät på hotellrummet 😀

 

Vi hade 4 varma och mestadels soliga dagar i N.Y men sista dagen, då vi skulle åka vidare började det regna. Så vi lämnade ett regnigt New York för att åka vidare till Florida för fler upplevelser!

 

 

You Might Also Like

  1. Roadtripen börjar – Robie Aqvilin – fotografering

    […] New York  (se inlägg här) flög vi till West Palm beach i Florida. Vi hade vår roadtrip hyfsad klar framför oss men vi […]

Back to top