Orlando

Som vanligt så visar jag inte våra familjebilder här i bloggen. Vill ni se dem är ni mer än välkomna hem till oss så visar vi dem.

Hotellet i Orlando hade vi bokat hemifrån för jag hittade ett så bra tyckte jag. Här tänkte vi oss 3 nätter men när vi kom dit så tyckte vi alla så mycket om det så vi la till en natt. Vilket hotell säger jag bara! På Booking (som jag nästan alltid bokar via) stod det att det var ett stort och opersonligt hotell men skit i det för jag älskade designen (för ja stort var det). Hur coolt som helst. Vi fick ett rum på 11:e våningen med utsikt mot 3 av de 5 poolerna och så såg vi Universal studios härifrån med. Det var ett Universal resort så till och med nyckelkorten var med Spiderman. Jag vill inreda hela vårt hus i denna stil 😀
Hotellet heter Cabana Bay resort men går under namnet ”lyxhotellet” här hemma av Teonor även om det ”bara” var trestjärnigt 😀

En bit bort låg Harry Potters skola Hogwarts och berg-och-dal-banorna åkte dag som natt.

Det fanns bowling på hotellet (ja där fanns spelhall, sandstrand, pingis mm med).

Naturligtvis hade hotellet en egen Universal-butik med massor av Harry Pottergrejer 😀

För 3 år sedan när vi var i Los Angeles gick vi på Universal Studios men nu sedan när Harry Potter kommit till ville vi gå igen och det är den parken som riktar sig till oss som vill åka lite berg-och-dalbanor och 3D-rides. Vi gick endast i Islands of adventure – parken. Alltså de där 3- och 4D attraktionerna är så jäkla häftiga. Jag som mår illa så lätt av åksjuka bör egentligen inte åka dessa men kan inte låta bli. Teonors bästa var dock den ”vanliga” berg-och-dal-banan ”Hulken”. Den åkte han 6 gånger. Mina var Spiderman, Skull Island (King Kong) och Harry Potter i 3D.

Endast mobilbilder från Universal…

De satsar verkligen på hela upplevelsen av attraktionen för de bygger upp med rekvisita i köerna så där är att titta på. Parken är uppdelat i områden efter filmer och ja de går all in.

Harry Potter! Ja denne Harry Potter. Jag gillar verkligen HP. Det gör Teonor med så det var litet himmelrike här. Även om Harry Potter i leavesden utanför London var 100 ggr bättre så var detta otroligt snyggt gjort. Men ska man åka på något bara för HP är det INTE hit utan till London.

Om det står så här på en skylt:

Så tro dem!!!! Jag lovar det är inte ens i närheten av Kållerado på Liseberg. För detta är ett löfte! Jag hade 1 (en) torr fläck på mig efter de 2 åkturerna som de varnar för detta. Jag gick in på toan efteråt och kramade ur min tröja och hällde ur skorna.

Författaren Dr. Seuss hade en egen lite smått galen avdelning här. Katten i Hatten, Grinchen, Lorax och Horton fanns i denna färgglada tokiga värld.

Och ska ni dit? Köp kanelbulle!! OMG! Men man kan vara iallafall 2 st som delar på en om man inte byter ut den mot lunch 😀

Vi har som en tradition att alltid köpa något från alla ställen vi är på och hänga i julgranen. Det var inte svårt att hitta julgrejer här inte……men vad skulle vi välja?????????? Vi har ju redan en grej från Harry Potter i London så efter lite velande så blev det en Grinch-kula.

Ja det var nog allt från Orlando till detta inlägg. Jag kommer visa bilder från en smått galen hundparad i 30 graders värme senare men jag tror jag gör ett eget inlägg om Halloween till det.

You Might Also Like

  1. Clearwater, Florida – Robie Aqvilin – fotografering

    […] Orlando åkte vi vidare mot västra kusten av Florida. Jag hade dock en önskan att besöka en skördefest […]

Back to top