Andorra dag 4

Som vanligt så visar jag inte våra familjebilder här på hemsidan. Vill ni se dem är ni mer än välkomna hem till oss så visar vi dem.

Med en lutning på 9% får man ibland svänga runt på serpentinvägen i ”ettan” för att bilen ska orka med. Och när jag denna dag var högst upp och på väg ner började varningslampan för temperatur i motorn lysa….vänta lite bilen jag ska bara rulla ner för 2200 meters höjd innan jag kan hjälpa dig… :-S

Min dagsutflykt denna tisdag gick till samhället Canillo och de 2 höjdpunkterna jag hade valt ut. Första stoppet blev i kyrkan Santuari de Meritxell. En väldigt speciell och förhållandevis modern kyrka. Den gamla kyrkan från 1200-talet brann 1972 och delar av den finns fortfarande att se. Bland annat en bränd staty av just Meritxell. Det är en cool byggnad med snygga valv.

Vägarna upp till stopp nummer 2 var lika slingriga som alla de andra. Här fanns många små fickor som gjorda för ett pit-stop för fotografering. Det var de som både joggade uppför och cyklade…jag tyckte det var lagom med bilen :-S Backarna i Andorra, de jag körde på många gånger, har använts i Tour de France. Heja heja, jag förstår om ni är lite trötta 😀

Stopp nummer 2 var utsiktsplatsen Mirador Roc Del Quer. Det är en 20 meter lång brygga ut ur berget med glasbotten. Som tur var var det mesta av glaset täckt av snö så det slapp jag se 😀
Denna dag blåste det en hel del och det kom lite nederbörd i kastvindarna så att vara där uppe och känna hur det svajade var en lite väl pirrig känsla. Mannen som sitter där i lugn och ro var lite provocerande 😀 😀 För jag kände mig allt annat än lugn.

När jag sedan satte mig i bilen igen lyste då varningslampan så det blev snabbt ner och in på en mack för att fylla på kylarvätska.

Denna dag skulle jag ägna lite tid till mitt företag. Jag hade med mig grejer till att analysera föregående år och tänka till hur jag vill ha år 2020. vad ska jag satsa mer på och vad ska jag välja bort. Så stora delar av eftermiddagen gick åt planering!

You Might Also Like

Back to top