Andorra dag 5 & 6

Som vanligt så visar jag inte våra familjebilder här på hemsidan. Vill ni se dem är ni mer än välkomna hem till oss så visar vi dem.

Denna förmiddag var jag med resten av resesällskapet i backen vid Soldeu. Det blev en del skidbilder och gruppbilder med snöiga toppar i bakgrunden! Det blev några opersonliga bilder med som jag kan visa 😀

Som jag skrev i första inlägget om Andorra så var ett av mina mål att testa på astrofotografering under resan. Jag hade kollat och kollat och kollat redan hemma om lämpliga platser och vart vintergatan skulle befinna sig under denna vecka. Jag hade även konstaterat att månen skulle lysa en aning för starkt för att vara bra och att ett av ställena jag ville till var vägen avstängd. MEN nu var allt som det var och det var bara att gilla läget! Vårt bagage med mitt stativ var dessutom på vift och det fick jag först mitt i veckan….

MEN ut på astrofoto skulle jag! Jag hade ett ställe till som jag ville till och det var det stället som hade ett konstverk jag skrev om tidigare som hette ”A storm in a cup of tea”. Dit ville jag definitivt. Det skulle bli så fint att ha konstverket i förgrunden och stjärnorna i bakgrunden MEN den vägen var ju avstängd för fordon den med. Mitt på dagen när jag pratade om hur jag skulle göra var jag modig och tänkte att japp, jag går de sista 500 metrarna i 50 cm hög snö… själv….med stup rakt ner …bland lon…säkert en och annan ful gubbe med…ja ni hör. På dagen var jag modig men när jag väl var där kl 03.00 på natten var jag faktiskt inte modig alls. Så jag fegade ur och stannade på en parkering och testade fota lite stjärnor. Det blev inga spektakulära bilder som jag hade tänkt mig för ja månen lös så starkt, det var lite mulet och vad stod i vägen för vintergatan? Jo ett berg. Så jag är grymt impad över att jag testade! Whoop whoop på den! MEN det här med astrofoto var svårare än jag trodde och det krävs lite övning och ännu mer förberedelse för att få de där snygga spektakulära bilderna. Men här kommer mina smått kassa bilder 😀

Efter en timma uppe i bergen för mig själv mitt i natten blev jag trött på tystnaden som var så tyst att jag till slut hörde hur snön knakade och pratade med mig. Jag åkte nedåt igen och gjorde en omväg för att fota huvudstaden Andorra la Vella i mörker från en utsiktsplats rätt högt upp (igen :-D). Och så bilder från de färgglada gubbarna utanför stadshuset.

När jag kom hem till hotellet vid 04.00-snåret igen och han i receptionen tittat konstigt på mig sov jag gott några timmar. Resterande av den dagen blev en lugn dag då jag fortsatte att planera mitt företag för år 2020.

You Might Also Like

Back to top