Andorra dag 7

Som vanligt så visar jag inte våra familjebilder här på hemsidan. Vill ni se dem är ni mer än välkomna hem till oss så visar vi dem.

Dagen innan vi skulle åka hem igen. Dagen då sista åket skulle ske i backen. Ni vet man ska aldrig ”bara åka en gång till….” Puh ingen bröt något!

Jag hade några fler ställen jag ville besöka men annars hade jag fått med mig alla mina måsten. Jag hade planerat min vecka bra känner jag! Ett tag var jag lite inne på att åka till Barcelona eller Toulouse en natt men det är jag glad att jag skippade, det hade bara blivit stressigt. Denna vecka var verkligen precis lagom i allt känner jag!

På förmiddagen utforskade jag samhället Encamp igen. Denna gång åt andra hållet. Även däråt fanns det trånga gator, vackra hus, konst och kyrkor. Och som det byggs!! Det är vägbyggen och husbyggen överallt.

På eftermiddagen åkte jag in till huvudstaden och promenerade vid, vad jag tänker mig, den äldre delen av staden. Där både det nya och gamla stadshuset ligger och kyrkan Església de Sant Esteve som byggdes på 11/1200-talet. Jag hade tidigare sett foton på de grubblande gubbarna utanför stadshuset och de bilderna verkade ha tagits i höjd med dem och lite uppifrån. Jag hade hemma försökt se på google maps varifrån de bilderna är tagna men hittade inte. Men när jag av en slump parkerade i ett parkeringshus denna eftermiddag så såg jag att det var 8 våningar högt. Jag tänkte att jag åker upp till toppen och ser hur det ser ut….men så glad jag är att jag gjorde det för där var de ju! Jag fastnade verkligen för de gubbarna (därför blev det lite många bilder på dem :-S) . På dagen är de gulaktiga och på kvällen lyser de i olika färg (som jag visade bild på i föregående inlägg).

Förr kunde man handla riktigt billigt i Andorra har jag läst mig till. Men nu är det ungefär samma priser som hemma på det mesta. Men här finns butiker i mängder!!! Främst tycker jag det är parfym, apotek, tobak, klockor, solglasögon och alkohol. I mängder!!!! Bilderna nedan är tagna vid konstverket The nobility of time av Salvador Dali

På väg till hotellet igen stannade jag och fotade Caldea, Europas största termalbad (som du måste boka plats på innan, det missade vi tyvärr) och några småhus som jag tror är typ kolonilotter för jag såg sådana på många ställen. När jag promenerade vid ett sådant område såg jag många kålodlingar och hörde en hel del höns.

You Might Also Like

Back to top