Island dag 1

Jag är överlycklig att min resa till Island blev av! Med tanke på covid och alla turer hit och dit med olika restriktioner som ändrats snabbt ibland var det verkligen INTE självklart. Jag tänkte att när jag står på isländsk mark och de släppt in mig, ja först då kan jag andas ut. Och de släppte in mig! Jag hade alla vaccinationer och ett negativt covid-test max 72 h gammalt.

På Kastrups flygplats finns en skulptur av mig… eller någon jag har hög igenkänning med i alla fall 😀

Från början var det tänkt att jag skulle landat på Keflaviks flygplats kl 9.30 men SAS ställde in mina flyg någon vecka innan resan så jag fick bokat om till Iceland Air och landa 15.30 istället. Redan där grusades lite av mina planer med att hinna se den aktiva vulkanen i Geldingadalir. Men det var bara till att gilla läget och när väl dagen D kom var det så mulet och det var ändå inte lönt att klättra upp (intalar jag mig själv). Det finns flera livekameror på plats så de kan en kolla innan en börjar sin vandring om det är lönt eller ej https://www.mbl.is/promos/elgosid-i-beinni/ 

Så jag hoppade helt enkelt över en hel del jag hade tänkt göra den dagen och hämtade ut min bil hos https://www.campingcars.is/ Jag blev hämtad på flygplatsen av en väldigt pratglad och trevlig kvinna som hade läst alla däckare som fanns skrivna av svenska författare, trodde hon. Hon hade missat Mari Jungstedt och Gotlands mord men när jag lämnade bilen sedan hade hon redan hunnit med att lyssna på 2 böcker.

Jag hade hyrt en fyrhjulsdriven bil med roof top tent uppepå.

Jag hade ett litet orosmoment med bilen och tältet uppe på taket och det var att jag skulle vara för kort för att fixa att öppna och stänga. Nädå sa hon, det är ingen fara så glad i hågen åkte jag iväg och jo tjena när en är 2 äpplen hög och ska öppna något som är 4 äpplen högt upp går det sådär bra men jag tog hjälp av mitt kamerastativ för att putta upp och tänkte att det ska ner igen men där fanns ju ett snöre att dra i men jäklar att trycka ner det den sista lilla centimetern var fasen inte lätt. Där och då önskade jag mig bara 5 centimeter till!!! Och fråga om hjälp, nja den får jag jobba lite mer på för den är jag inte bra på alls!

Jag fick uppleva Reykjavik kvällstid denna dag då jag anlände rätt sent. Men jäklar vilket ös det var redan tidig kväll. Det var fredag och isländarna gillar verkligen att festa…. och de gillar även att färglägga allt som går att färglägga; gator, hus, moderna arkitektbyggnader ja allt som kan ges färg färgläggs med regnbågens alla färger. OCH JAG ÄLSKAR DET!!

Det var svårt att inte tänka meningar utan att lägga till ett ”ur” efter alltur. Men det var en övergående fasur och tur var väl detur för det va lite arbetssamtur. 😀

Här är första eftermiddagen/kvällen i bilder.


Hallgrimskirkja sedd från Skólavörðustígur ”The rainbowstreet”


Harpa Concert Hall and Conference Centre i ”några” olika vinklar 😀 Färgen på byggnaden gick i vågor av regnbågens färger. Så här skyller jag mängden på bilder på att jag ville ha alla färgerna 😀
Vid Klapparstígur och Laugavegur

Dagens rutt:

You Might Also Like

Back to top