Island dag 10

Stormvarning var det ja! Ösregn i sidled! Min bil som inte var den starkaste av dem alla orkade inte ens köra i 6:ans växel i motvind. Kastvindar och smala vägar med stupliknande väggrenar och dessa får som plötsligt dyker upp på vägen. Ja det är ett äventyr bara att köra bil. Jag gillar ju att köra bil så detta äventyr var bara kul. Värre tyckte nog kameran då för den tvingades ut i ur och skur. Den protesterade aldrig men jag ser nu på bilder jag tagit att det är fläckar på insidorna av linserna. :-S Men de är till för att användas!

Jag hade rätt många ”måsten” på denna sidan av ön och ja det var lite surt att det skulle vara så dåligt väder redan på förmiddagen. Jag hade ju tänkt stanna där en natt till men jag kände att det inte fanns mycket att göra där pga vädret så det blev en plan B. Göra mina ”måsten” och sedan dra till Reykjavik för att göra stan i dagsljus dagen efter vilket jag inte kände att jag hade hunnit med. Så det blev ändå bra. Så mina ”måsten”

Ingjaldshólskirkja och denna kyrkan gjorde sig verkligen i det dåliga vädret!!

Muralmålningarna i Hellissandur

När jag sedan körde vidare, helt själv på vägarna såg jag något en bit bort på vägen. Var det ett får? Nej för stort. En ren? Nä vad var det? Tant hade behövt sina glasögon. Det var en grå häst utan ryttare som stod där. Den sprang mot mig så jag stannade och vevade ner rutan och pratade med den, den bara tittade på mig och sprang vidare mitt i vägen. Jag tänkte att ”hände det där nyss”. Nästa gård jag såg åkte jag in på och berättade och de skulle ”hämta honom”. Det lät som att de visste precis vilken häst det var 😀 Kanske den där som inte ville vara inne när det stormade utan ute och springa i motvind.

Hellnar och Arnarstapi:

Búðakirkja

Sedan ignorerade jag fler ställen jag ville till och 2 h senare var jag i Reykjavik rätt blöt och skitig. Åkte till ett shoppingcentrum och gjorde av med lite pengar sedan åkte jag till ett guesthouse där jag i stormen drog ut allt från bilen och började packa om och organisera 1 veckas kaos. dagen efter skulle jag lämna tillbaka bilen och då skulle den vara tömd och i bra skick :-S

Dagens bilrutt

You Might Also Like

Back to top