Skottland dag 5

Äntligen var det dagen vi skulle gå på konsert!! COLDPLAY i Glasgow!!! Yeyyy!!! Men först skulle vi äta frukost och säga hejdå till det fina paret som ägde det fina guest house vi hade sovit i. Och det var en bit att köra så några vackra vyer jag letat upp på google maps kunde vi stanna vid. Som det här lilla vita huset vid de stora bergen.

Här som på Island drabbade kontrasterna mellan storheten och litenheten mig hela tiden. Jag tycker vissa berg är väldigt påträngande och hotfulla. Jag får känslan av att det lilla huset ser ut att hotas av berget. Ibland tycker jag det ser ut som att berget skyddar husen men nja nästan alltid känns bergen hotfulla i sin magnifika storhet. Lite skräckblandad förtjusning får jag som känsla.

Vi anlände till Glasgow en bra tid innan konserten så vi hann faktiskt med en kyrkogård! Och inte vilken som helst utan Glasgow Necropolis. En kyrkogård som ca 50 000 människor begravts på sedan 1830-talet. Kändes inte så stämningsfullt där men fin utsikt på deras sista vila. Jämte ligger katedralen. Den skippade vi att gå in i och spenderade resten av tiden innan konserten på 2 olika pubar 😀

Vid puben, nu hade jag lämnat kameran i bilen och fick fota med min kassa mobil….

Jag har inga bra foton från konserten så den får jag länka till andras bättre material 😀 Gästartister var Nina Nesbitt för låten Let Somebody Go och Edwyn Collins anslöt sig till bandet för en trogen tolkning av hans A Girl Like You. De är verkligen en fröjd att se på. Detta var min tredje gång jag har varit på deras konsert (Stockholn 2012 och Ullevi 2017) och ja självklart går jag (vi) när de kommer till Ullevi sommaren 2023 med!!

Sov gjorde vi på ett Country House Hotel en bit utanför stan.

You Might Also Like

Back to top