Halloween 2017 i USA

Som vanligt så visar jag inte våra familjebilder här i bloggen. Vill ni se dem är ni mer än välkomna hem till oss så visar vi dem.

Sista inlägget med mina bilder från USA handlar om Halloween. För mig som älskar Halloween var det ju ett måste att på något vis uppleva Halloween i USA. Förra året var vi i London under Halloween och det var lite xtra det med. Så här kommer ett samlat inlägg om Halloween…..boooooo på er 😀

Vi märkte av Halloween redan när vi kom till N.Y. 20/10. Jag hade sett ett hus i närheten av Central Park på Instagram (41 E 72nd St) som var helt galet i pynt. Det hade ju varit coolt att se. När vi väl var i N.Y. hade jag glömt av detta hus men utan att jag planerade det så cyklade vi förbi det. Så förvånad jag blev. Som sagt, lite galet men coolt pyntat med mycket detaljer…..

När vi hade anlänt till Florida var vi inne i en Dollar tree butik och köpte ett spöke till bilen….det måste man ju ha!! Och cupcakes och andra sötsaker……. mmmmm sött och sliskigt 😀

När vi var i Orlando (28/10) så såg (faktiskt) Fredrik att det skulle vara ett hundevent på andra sidan stan från där vi bodde. Det var ett event med parad och insamling till Franklins Friends som hjälper till att omplacera hundar och katter i Florida. Så inträde, försäljning mm gick till välgörenhet. Jag åkte dit själv medan de andra tvättade och slappade vid poolen.

Lite annorlunda från Sverige. Inte annorlunda på ett negativt sätt utan annorlunda att det inte hade gått hem på det sättet här hemma som det gör ”Over there”. Lite häftigt att ha sett och upplevt det iallafall. Det sorgliga är att det var så många överviktiga hundar, hundar med stackelhalsband och vissa var så varmt klädda att jag trodde de skulle dö i den redan varma dagen med 27 grader.  Det fanns naturligtvis hundar där som saknade familj och letade efter någon som kunde adoptera dem.

Jag pratade med kvinnan som höll chihuahuan med 3 ben utklädd till taco. Den hunden hade plockats upp från motorvägen där den hade blivit påkörd. Den hade tagits in till veterinär som lappat och lagat den men ingen ägare kom för att hämta ut den. Så sorgligt men just denna historien var så vanlig sa hon. Där fanns fler hundar på 3 ben och man kan ju bara undra och spekulera vad de varit med om 🙁

Precis jämte parken vid vattnet fann jag denna skylt…..det var INGEN mer än jag som höjde på ögonbrynen över den och det faktum att det faktiskt var en och annan hund som gick nära vattnet i slakt koppel och drack lite lugnt. Jag hade varit hysterisk 😀 😀

Självklart köpte jag själv en varsin dräkt till hundarna till nästa Halloween 😀 Det var rea på den en vecka senare så 50% kunde jag lixom inte motstå 😀

På väg till västra kusten i Florida några dagar senare åkte vi inom en skördefest med pumpkinpatch och cornmaze. Lite kul att ha gjort det med. Men om det nämnde jag i inlägget här.

På självaste Halloween var vi först på Myakka river state park och kollade på alligatorer  och på kvällen var det en barnparad i samhället Venice. De samlades i en park och gick i paraden i den ålderskategorin de var i. De gick en (avstängd) gata ner och sedan på väg upp trick-or-treatade de hos butikerna på gatan. En pappa hörde vi säga ”ja nu slipper man knacka dörr iallafall” så detta var nog ett alternativ till det. Lite kul att se (trots att jag satte mig i hundskit 😀 😀 ) Vi hörde en del svenska där så vi var inte ensamma. Vi gick dock inte all-in som många andra gjorde. Vi var lite lagom svenska och jag och Teonor hade en varsin tischa med pumpa på. Hade jag hittat en flamingohatt med en tröja med flamingos på hade jag köpt det likt damen på en av bilderna men nu gjorde jag inte det utan fick nöja mig med tischan 😀

Hoppas att ni uppskattat bilderna från vår resa i USA. Ja det har varit mååååånga bilder men jag kan lixom inte välja ut de bästa. En jobbig svaghet när man är fotograf! Men nu har jag visat kanske en fjärdedel av alla bilder jag behållit. De kanske dyker upp någon gång igen senare och här och där vi får se.

 

You Might Also Like

  1. Anitha Arvidsson

    Du är guld värd! Tack för att jag fått vara delaktig på er resa?kram ?

    1. Robie Aqvilin

      Tack snälla för att du ville hänga med!! <3

Back to top