Athen 2023 dag 5

Länk till dag 1
Länk till dag 2
Länk till dag 3
Länk till dag 4
Länk till dag 5

Ni vet när man tänker att detta blir en lugn dag och den slutar med att man gått flest steg och plankat in på område man inte får vara på och svettats som mest. Ja detta blev en sådan dag. Vi skulle åka hem igen men hade hela dagen att spendera. Vi ville gå på gator vi inte tidigare gått på så vi traskade iväg efter frukost.

Loppmarknad vid Monastiraki i 25 graders värme var en sådär bra idé.

Det blev en del pauser med dricka och gelato. Klart man måste pausa med en gelato.

Ingen av oss ville gå upp till själva Akropolis (det besökte vi förra resan hit). Men ha bra utsikt är denna familjens grej. Så det var på jakt efter en bra utsikt som vi hoppade ner från en klippavsats det inte var meningen att man skulle hoppa ner för och därför blev “fångade” innanför ett staket vi inte kom ut ifrån igen förutom om man inte klättrade upp för klippavsatsen igen. Sa jag att det var 25 grader och ingen blåst idag? Puh! Detta var vid Areopagus Hill, en klippa strax jämte Akropolis.

Det tog på krafterna att klättra i berg och energin var rätt låg. Men jag ville ha en bild på utomhusteatern Odeon of Herodes Atticus i marmor. En teaterscen som ska ha fantastisk akustik och drygt 4500 sittplatser. Jag är inte intresserad av opera men där ska det tydligen vara jäkligt häftigt att se just en opera eller konsert.

Det var den resan det!

Många känslor och värme. Jag hade vågat hoppas att jag skulle komma så långt i släktforskningen men visst hade jag ändå ett litet hopp om mer information. En liten gnista inom mig trodde ändå att jag skulle få fler namn. Jag hittade så fina vykort på två äldre personer som får symbolisera min morfar och hans syster. Om man kisar riktigt mycket så kan man se en liten liknelse mellan oss, visst kan man!? De ska få pryda min vägg som en påminnelse om resan och tacksamheten över den hjälp jag fick till att i alla fall få en bekräftelse på att morfar hade en syster och till och med ett namn på henne, Polyxeni <3

Tack för att ni hängt med mig på min resa till Athen <3

Länk till dag 1
Länk till dag 2
Länk till dag 3
Länk till dag 4
Länk till dag 5

You Might Also Like

Back to top